Hét iskola húz az első újbudai ergométer versenyen - kerületi vetélkedés online

Online versenyt rendez a XI. kerületi önkormányzati iskolák számára a Magyar Ergométer Szövetség (MERSZ) és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. (ÚS) február 26-án.

A február 26-i, pénteki online versenyre az újbudai, önkormányzati oktatási intézmények közül összesen 7 közép-, illetve általános iskola nevezett az MERSZ-nél és az ÚS-nél, a szervezők pedig már el is juttatták a szükséges ergométer-gépeket a résztvevőkhöz.

 

A pénteki verseny 11 órakor kezdődik, a hivatalos rajtot 10:30-tól egy nyitóbeszéd előzi majd meg.

 

Minden résztvevő iskola egy 11 fős csapatot indíthat el, egyszerre húz majd minden csapat egy-egy tagja, a cél pedig az összesen 11 kilométeres táv megtétele váltásban. A váltásokra 1000 méterenként kerül majd sor. A győztes az az iskola, illetve váltó lesz, amely a leggyorsabban teljesíti a 11 fővel az előírt távolságot. A nevezésért cserébe minden résztvevő diák regisztrációs csomagot kap. 

 

A versenyt a Zoom-on keresztül rendezik meg élőben, itt lesz követhető a közvetítés, természetesen minden versenyző iskola látni fogja a többi résztvevőt is. Hivatalos műsorvezető fogja indítani a versenyt és kommentálni az eseményeket.

 

A verseny végén eredményhirdetésre is sor kerül, a díjkiosztóra pedig egy héttel később, március 5-én kerül sor. Az első három helyezett kap jutalmat: az I. helyezett 100 000 Ft, a II. helyezett 50 000 Ft, míg a III. helyezett egy 25 000 Ft értékű sportszer-utalványt nyer majd.


Mi az az ergométer?

 

Az ergométer-gépek remek felkészülési és versenyzési lehetőséget kínálnak akár az élsportolók számára is a téli időszakban. Az ergométer hasznos kelléke a fizikai állóképesség fejlesztésének, az elvégzett munka eredménye pedig számokban is ellenőrizhető. Épp e tulajdonsága miatt vált igen kedvelt erőfelmérő-, sőt, az utóbbi időben erőösszemérő-, azaz versenyeszközzé is.

 

Előnyei:

 

  • Bárki végezheti
  • Hatékony erőnövelést eredményez
  • A fogyást, zsírégetést hatékonyan támogatja
  • Könnyen elsajátítható és már könnyen hozzáférhető

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA