Félmaraton: Az újbudai Csere Gáspár harmadszor is országos bajnok lett

A férfiaknál a kenyai Laban Cheruiyot, a nőknél Kácser Zita nyerte vasárnap a 34. Wizz Air Budapest Félmaratont. Az újbudai csere Gáspár lett ismét a legjobb magyar a férfiak között.

A szervezők tájékoztatása szerint a legjobb magyar a férfiaknál az újbudai Csere Gáspár volt, aki egymás után másodszor védte meg bajnoki címét. A nők mezőnyében a debreceni hosszútávfutó, Kácser Zita ötödször szerezte meg a táv aranyérmét.

 

"Nagyon kemény futás volt, már az első felében kapaszkodnom kellett, ugyanis a 3:10-es tempó ma nehézkesen ment. A második felében egyre jobban belerázódtam, és az élmezőny is megfogyatkozott. 15 km-nél már csak hárman maradtunk Jenkei Petivel, Farkas Dáriusszal, továbbá Tóth Tomi edzőtársunk is becsatlakozott, mint a páros váltó második tagja. Mire eljutottam idáig, már számos mentális gátat kellett áttörnöm. Valahogy már az elejétől nehézkesen ment és végig nehéz volt elhinni, hogy ma is nyerhetek. Sokat küzdöttem belül, és persze imádkoztam. Az utolsó kilométerek fájdalmasak voltak, de jól esett, hogy a dobogó már megvan és Tomi is sokat tudott nyulazni nekem. A Corvinushoz érve próbáltam gyorsítani - tavaly itt sikerült ellépnem, idén azonban nem volt ilyen egyszerű... Peti nagyon kemény volt, én pedig jóval fáradtabb. Az utolsó 2 kilométeren több megindulás is történt, végül az utolsó 500 méteren nekem sikerült egy döntő jelentőségű hajrát robbantanom, amin én is csodálkoztam. Nagyon fáradtan, de hatalmas örömmel érkeztem célba, újra bajnokként!

 

Felemelő érzés zsinórban harmadszorra is nyerni, illetve hab a tortán, hogy idén csapatban is aranyérmesek lettünk: Farkas Dárius (aki egyéniben óriási bronzérmet szerzett!) és Koch Ágoston közreműködésével. Gratulálok nekik, és minden dobogósnak!

 

Végül szeretnék köszönetet mondani: Hálás vagyok mindenekelőtt a Megváltó Istennek, Aki végig megerősítette a lépteimet és győzelemre vezetett! Köszönet a klubomnak, BEACnak és Szabó Imre edzőmnek a kitartó felkészítéséért! Hálás köszönet a Feleségemnek, a szurkolóimnak és persze minden támogatómnak, szponzoromnak!" - írta Instagram-oldalán az olimpikon.

 

Az egyéni versenyre 9798-an neveztek, köztük több mint 2600 külföldi futó, 84 országból. A magyar résztvevők több mint 850 településről érkeztek. Több mint 1300 futó először próbálkozott a 21,1 kilométeres táv teljesítésével, köztük volt a tavasszal visszavonult válogatott kézilabdázó, Nagy László (időeredménye 1:59:48 óra).

 

Rajthoz állt az esemény védnökei közül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (1:30:39), Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, továbbá Váczi Eszter jazzénekesnő, Cser Krisztián operaénekes, Gyöngyösi Levente zeneszerző, Hámori Máté karmester, Zacher Gábor toxikológus, Németh Balázs híradós műsorvezető, illetve Staicu Simona ötszörös maratoni magyar bajnok futó. (az MTI híre alapján)

 

34. Wizz Air Budapest Félmaraton, eredmények:

 

Abszolút:

 

Férfiak: 1. Laban Cheruiyot (kenyai) 1:04:56 óra 2. Biwot Wycliffe Kipkorir (kenyai) 1:05:43 3. Elijah Mutuku Wambua (kenyai) 1:07:02

 

Nők: 1. Kácser Zita (Debreceni Sportcentrum-Sportiskola) 1:14:47 ó 2. Hellen Jepkosgei Kimutai (kenyai) 1:14:47 3. Virág-Erdélyi Zsófia (UTE) 1:16:27

 

Handbike:

 

1. Bók László (Kőbánya TC) 59:59 perc 2. Nagymáté Sándor (Suhanj!) 1:00:39 ó 3. Lévai Endre (Suhanj!) 1:03:53

 

Országos bajnokság:

 

Férfiak: 1. Csere Gáspár (BEAC) 1:07:14 ó 2. Jenkei Péter (Vasas SC) 1:07:23 ó 3. Farkas Dárius Ádám (BEAC) 1:07:59

 

Nők: 1. Kácser 1:14:47 ó 2. Virág-Erdélyi 1:16:28 3. Garami Katalin (BHSE) 1:16:46

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA