Európai színvonalú bringás verseny Újbudán: Az időjárással is megküzdöttek a terepkerékpárosok - fotók

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. támogatásával a Superior Mountain Bike Sportegyesület immáron harmadik alkalommal, mintegy 200 résztvevővel rendezett terepkerékpáros versenyt a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont melletti területen, a Kána tó szomszédságában.

A Cyclo-cross Challenge idei zárófutamán az óvodásoktól a szépkorúakig, minden korosztály képviseltette magát. A terepkerékpározást jól jellemzi, hogy a legzordabb időjárási körülmények és a legkeményebb talajviszonyok mellett is helyt kell állniuk a versenyzőknek - és ez most így történt. A sok csapadékot természetesen sár és tócsák kísérték, de még némi hó is maradt a pályán, hogy nehezítse - vagy éppen könnyítse - a versenyzők dolgát.

 

A színvonalas, sokak szerint a külföldi nagy versenyek minőségét hozó futamokat követően a díjakat a 17 éves újbudai versenyző, Takács Zsombor adta át, aki novemberben Eb-2. lett, vezette a világranglistát is, és februárban dobogós reményekkel indul a Cyclo-cross világbajnokságon.

 

Ami fontos részlet még: nem csak a kerékpárokon vagy a bringásokon, de a füves pályán is komoly nyomot hagyott a rendezvény, amelyet lemondani ilyen körülmények között és ilyen létszám mellett sem lehetett. A Superior Mountain Bike Sportegyesület tagjai helyreállítási kötelességének is megfelelően már a versenyt követően elkezdték a pálya "újraélesztését", előkerültek a gereblyék és a fűmag is, hogy tavaszra újra zöldbe borulhasson a terület.

 

Itt tegyük hozzá, hogy nagyon sok autós a szabálytalan parkolásával szintén kárt tesz ezen a zöld területen, főleg a sípálya környékén, ezért az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. további növénnyel beültetett kőkockákat fog kitenni a terület megvédése érdekében.

 

Ezúton is köszönjük a Superior Mountain Bike Sportegyesület remek szervezőmunkáját, a versenyzőknek pedig, hogy a legkeményebb körülmények között is ilyen európai színvonalú sportteljesítményt nyújtottak Újbudán!

 

Emellett köszönjük a környéken lakók és közlekedők türelmét is!

 

Fotók: Bak Ferenc (facebook.com/ferenc.bak.96) / Superior Mountain Bike Sportegyesület (facebook.com/ujbudamtbse)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA