Elismerések a Magyar Sport Napja alkalmából

2000 óta minden május 6-a a Magyar Sport Napja. Ezúttal számos sportoló, sportszakember vehetett át miniszteri elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériumának ünnepi rendezvényén, melyeket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adott át.

Az ünnepi nap folytatásaként délután a sportért felelős államtitkár a parlamentben, napirend előtti felszólalásában értékelte a kormányzat 3 éves sporttal kapcsolatos tevékenységét. Az ünnepségen dr. Simicskó István méltatta mindazok munkáját, akik az elmúlt években, évtizedekben sokat tettek a magyar sport fejlődéséért, nemzetközi eredményességéért. Hangsúlyozta: 2002 és 2010 között a sporttámogatások, sportfejlesztések radikálisan csökkentek, amely szemlélet a kormányváltást követően alapvetően megváltozott.

A magyar sportolók, edzők és sportvezetők kitartó, áldozatkész munkájának köszönhetően pedig Magyarország Londonban újra a sportnagyhatalmak közé kerülhetett. Az ünnepséget követően dr. Simicskó István az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában kijelentette: a Kormány kiemelt területként kezeli a sportot, 2010-ben az első döntések között rendezték az ágazat költségvetési helyzetét. Emellett az adótörvények módosításával többletforráshoz juttatták az öt látvány-csapatsportot, és számos utánpótlás-nevelési programot indítottak útjára.

Mint elmondta: a Kormány világos fejlesztési stratégia mentén indította el újra a sportlétesítmény-fejlesztési programját. Ezek közül kiemelkedik a Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ felújítása, a Tüskecsarnok befejezése, illetve sportuszodák és stadionok felújítása és építése. „Magyarország tehát a sportpályákon is jobban teljesít” – jelentette ki dr. Simicskó István.

Az ünnepnap délutánján dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár - sportvezetők társaságában - koszorút helyezett el a Szabadság téren állított MAC-emlékműnél. (A márványtáblát 2000-ben emelték a MAC által 1875. május 6-án rendezett első európai, nyilvános szabadtéri sportverseny helyszínén.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA