Díjátadó: Megvannak Újbuda kiváló sportolói és kiváló edzői is

Május 11-én adták át az „Újbuda kiváló sportolója” és „Újbuda kiváló edzője” díjat. 

A díjátadón részt vett a XI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselői, valamint Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója is a kitüntetett sportolók hozzátartozói, edzői és sporttársai mellett.

 

László Imre polgármester rövid köszöntőjében a kerület sportéletét szervező, abban eredményesen részt vevő kiváló sportembereket méltatta, majd Bakai-Nagy Zita sportért is felelős alpolgármesterrel közösen átadták a legjobbaknak járó kitüntetéseket.

 

A 2022-es díjazottak közül elsőként Köllner Ödön dáma mester, felsőfokú sakk szakedző vette át elismerését. A Budai XI. Sportegyesület Szellemi Sport Szakosztályának vezetője és edzője tanítványaival a tavalyi világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett, öt további edzettje pedig az Ifjúsági Európa-bajnokságon zárt érmes helyen.

 

Szintén „Újbuda kiváló edzője” elismerésben részesült Garai Péter kosárlabda-tréner, a budapesti kosárlabdasport ismert alakja, a MAFC férfi csapatának vezetője. A 2020/2021-es NBI/B-s bajnokságon bronzérmet szereztek, és ezzel az ország legjobb budapesti kosárlabdacsapatává léptek elő.

 

„Újbuda kiváló sportolója” címet érdemelt ki Módos Katalin Nikolett. A fiatal karatéka a tavalyi Shotokan Karate Világbajnokságon egyéniben első, csapatban harmadik lett, az Európa Bajnokságon ugyanebben a leosztásban szintén két érmet nyert, továbbá a női csapattal arany-, és a mix csapattal pedig bronzérmet hozott haza.

 

Végül, de nem utolsósorban Köllner Barnabás dáma és gó mestert szólították, aki az idei dáma versenyeken összetettben felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, és eddig már közel húsz világversenyen képviselte eredményesen hazánkat, és a XI. kerületet.

 

A rendezvény állófogadással és kötetlen beszélgetéssel, javarészt az utóbbi év sportsikereinek felidézésével folytatódott. (ujbuda.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA