BENU Kupa: OSC-s gólok is kellettek a vízilabda-válogatott második helyéhez

A tokiói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 11-11-es döntetlent játszott Spanyolországgal a margitszigeti BENU Kupa zárónapján, így a második helyen zárta a tornát.

A találkozón előbb a magyarok szereztek vezetést, de utána kapaszkodniuk kellett a gyorsan egyenlítő spanyolok után. A második játékrészben Varga Dénes duplájával fordított a házigazda, amely minimális előnyben (5-4) volt a nagyszünetben.

 

A folytatásban Granadosszal gyűlt meg a bajuk a magyaroknak, akik a harmad negyed második felétől már nem tudtak vezetést szerezni a találkozón, viszont mindig lőtávolon belül maradtak, és egyenlítettek, végül Vámos Márton távoli bombájával.

 

A 11-11-re végződött találkozón az elmúlt bajnoki idényben az OSC-Újbudában játszó Erdélyi Balázs, Hárai Balázs és Manhercz Krisztián is szerzett 1-1 gólt.

 

Märcz Tamás szövetségi kapitány csapatában a BENU Kupán először játszottak együtt az olimpiai keretbe nevezett játékosok, a szakember ugyanis a korábbi két meccsen az utazók közül pihenőt adott néhány pólósnak, akiket a bő keret tagjai helyettesítettek.

 

A mérkőzés után a kapitány az M4 Sportnak elmondta, küzdelmes találkozó volt, amely jól szolgálta a felkészülést. 

 

Örülök, hogy ilyen jó meccset tudtunk játszani. A védekezés lépésről lépésre javult a tornán, de tudunk még rajta mit húzni. Szépen fogunk haladni, hogy minél jobban összeszokjunk, láttam erre nagyon jó jeleket.

 

A kétgólos Varga Dénes szerint a margitszigeti torna is megmutatta, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny, a mérkőzéseket "a napi forma, a vagányság vagy valamilyen megfoghatatlan apróság" tudja eldönteni. (MTI / sport.ujbuda.hu)

 


  

BENU Kupa nemzetközi férfi vízilabda torna, Margitsziget

 

Július 2., péntek

 

Horvátország-Spanyolország 15-11

 

Magyarország-Oroszország 19-14

 

 

Július 3., szombat

 

Spanyolország-Oroszország 15-11

 

Magyarország-Horvátország 11-13

 

 

Július 4., vasárnap

 

Horvátország-Oroszország 21-11

 

Magyarország-Spanyolország 11-11 (1-2, 4-2, 2-3, 4-4)

 

A magyar gólszerzők: Vámos 2, Pásztor 2, Varga D. 2, Manhercz 1, Zalánki 1, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Hárai 1

 

 

A torna végeredménye:

 

1. Horvátország 9 pont

 

2. Magyarország 4 (41-38)

 

3. Spanyolország 4 (37-37)

 

4. Oroszország 0

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA