Az újbudai Mihálovits Tamás két Eb-aranyat is nyert Oxfordban

A Szervátültetettek és Művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán az újbudai Mihálovits Tamás súlylökésben és diszkoszvetés arany-, gerelyhajításban ezüst-, míg kislabdadobásban bronzérmet nyert.

A 47 éves, kiváló újbudai dobóatléta, Mihálovits Tamás 2015 óta vesetranszplantált. Kisgyermek kora óta sportol, a szervátültetettek versenysportjához a sikeres veseátültetés után csatlakozott.

 

Már eddig is nagy sikerrel szerepelt a szervátültetettek és művesekezeltek világeseményein, világ- és Európa-bajnoki címek kísérték pályafutását. Az augusztus 22. és 30. között, az angliai Oxfordban megrendezett Eb-n is egyike volt a legsikerebb magyar sportolóknak.

 

A kontinenstornán csak a házigazda Egyesült Királyság előzte meg a magyar csapatot az éremtáblán, a tizenkét sportág különböző korosztályokban megrendezett viadalán összesen 41 arany-, 40 ezüst- és 42 bronzérmet szereztek a mieink.

 

Ebből Mihálovits 2 arany-, illetve 1-1 ezüst- és bronzéremmel vette ki a részét. Nem talált legyőzőre súlylökésben és diszkoszvetésben, de a gerelyhajításban szerzett második helye és a kislabdadobásban szerzett harmadik pozíciója is kiemelkedő eredmény.

 

Ezúton is gratulálunk Mihálovits Tamásnak az Eb-n nyújtott remek teljesítményéhez!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA