A hétvége újbudai bringás hőse egyedül küzdött meg a pályával és az elemekkel - fotók

A Kánai-tó partján, a Superior Racing Team szervezésében került megrendezésre április 9-én az ötödik évadát kezdő Vitanika ELEMInátor kerékpáros utánpótlás-sorozat első futama.

Az időjárás nem volt kegyes sem a rendezőkhöz, sem a versenyzőkhöz, hiszen szinte egész nap esett az eső és viharos szél tombolt a Sport11-nél is. A meglehetősen zord körülmények ellenére is sokan eljöttek és színvonalas versenyeket láthattak.

 

A technikai versenyt a korosztályok futama követte egy 550 méter hosszú, akadályokkal tűzdelt pályán. A technikai pályán 5 akadályt kellett teljesíteni, minél kevesebb hibával. A korosztályos futam beszólítási sorrendjét a hibapontok száma határozta meg: minél kevesebb volt a hibapont, annál jobb pozícióból lehetett rajtolni.

 

Míg az U5-ös és U7-es kategória rövidített pályán 5 percet, addig a többiek a teljes körön, korcsoportonként növekvő versenyidővel egyre több kört tettek meg. Az összevont U17/U19-es korcsoportok már 20 percet versenyeztek és 9 kört kellett teljesíteniük az egyre nehezebb körülmények között.

 

Kiemelkedően teljesített és a 2. helyen ért célba az U17-es 2021-ben hét szakágban bajnoki címet szerző Zsembery Boldizsár. Az ugyancsak U17-es Takács Zsombor - aki idén már két nemzetközi versenyen aranyérmet, egy katalóniai versenyen pedig ezüstérmet szerzett - jelentős előnnyel aratott rajt-cél győzelmet.

 

Igazán érdekesen és "hősiesen" is alakult az újbudai óvodások és iskolások számára kiírt tehetségkutató verseny, hiszen a durva, mondhatni szélsőséges időjárás elriasztotta a résztvevők többségét, illetve szüleiket. Végül az egyedül(!) elinduló Gál Nándornak a Palánták Óvodából óriási élményben volt része, hiszen a bringás gyerekek futva, hangosan szurkolva kisérték végig a pályán.

 

Folytatás április 30-án, a szervezők reményei szerint már jóval kedvezőbb körülmények között. Erre a futamra is várja is az újbudai óvodák-iskolák nebulóinak jelentkezését a Superior Racing Team.

 

Bak Ferenc fotói pedig hűen tükrözik, milyen körülmények között küzdöttek most a pályával és az elemekkel a gyerekek…

 

A teljes galéria itt megtekinthető!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA