7+1 újbudai sportoló lesz a tokiói olimpián - rekordlétszámú a magyar csapat

A legutóbbi olimpiákkal összevetve rekordlétszámú magyar csapat vesz részt a tokiói, XXXII. Nyári Olimpiai Játékokon. 70 hazai sportegyesület 174 versenyzője 23 sportágban képviseli majd a magyar színeket. Újbuda több mint féltucatnyi sportolót delegál a világjátékokra. 

A sikeres kvalifikációknak köszönhetően a Tokióba utazó magyar csapat létszáma lényegesen nagyobb, mint 2016-os riói, vagy a 2012-es londoni olimpiai játékokon résztvevő magyar csapaté volt.

  

A legtöbb olimpikont a fővárosi sportegyesületek adják: a Ferencvárosi Torna Club (FTC) 21, a Budapesti Vasutas Sport Club-Zugló (BVSC) 14, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) és az Újpesti Torna Egylet (UTE) egyaránt 12, míg az MTK Budapest 11 (9) sportolója tagja a Magyar Olimpiai Csapatnak - írja a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja.

  

A legtöbb tokiói olimpikonnal rendelkező hazai sportegyesületek rangsora:

  

1. FTC - 21 sportoló

 

2. BVSC - 14

 

3. Budapesti Honvéd, Újpesti Torna Egylet - 12-12

 

5. MTK Budapest - 9

 

6. Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft., UVSE 5-5

 

8. Vasas SC, Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület, Győri Úszó Sportegyesület 4-4

 

11. KSI, Érd, Győri Vízisport Egyesület, OSC-Újbuda 3-3

  

(A MOB összesítése alapján három újbudai vízilabdázó szerepelhet tehát Tokióban, de közülük Erdélyi Balázsról már kiderült, hogy a Vasasnál folytatja pályafutását.)

 

Újbuda is elköszönt olimpikonjaitól

  

A kerület nevében László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte a tokiói olimpiára utazó kerületi sportolókat és edzőiket. Összesen hét újbudai sportoló képviseli kerületünket a tokiói olimpián.

  

Közülük hárman tudták elfogadni az önkormányzat meghívását, hogy személyesen képviseljék az olimpikonok kerületi csapatát. Bragmayer Zsanett, Újbuda triatlon-kiválósága, Osváth Richárd paralimpikon vívó és a szintén triatlonista Tóth Tamás is személyesen vehette át Újbuda jókivánságait és ajándékait.

  

Négy olimpikon viszont „igazoltan hiányzott”: Hárai Balázs, Manhercz Krisztián (vízilabda) és Arlóy Zsófia (asztaliteniszező paralimpikon) edzőtáborban vannak, Verrasztó Dávid úszó pedig már korábban Tokióba utazott.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA