Vízilabda: Ismét ott van a BL-főtáblán az OSC-Újbuda

A Genesys OSC-Újbuda bejutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörébe, miután a görög Panioniosz elleni selejtező-visszavágón is győzni tudott.

A legrangosabb európai kupában szombaton rendezték a selejtezős szakasz utolsó körének visszavágóit, az újbudai együttes tízgólos előnyből (17-7) várta a görög Panioniosz elleni párharc második felvonását, melyet a négygólos (az első meccsen is remeklő) Manhercz Krisztián vezérletével 12-11-re nyert meg.

 

Sikerének köszönhetően az OSC a BL B-csoportjában szerepel majd a magyar bajnok, az előző szezonban bronzérmes FTC-Telekom Waterpolo, a legutóbb második szerb Novi Beograd, a francia CN Marseille, a horvát Jug Dubrovnik, a spanyol Sabadell, a német Spandau Berlin és a Brescia társaságában. (az MTI híre alapján)

 

Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágó:

 

Panionios - Genesys OSC-Újbuda 11-12 (3-4, 4-2, 2-2, 2-4) 

 

Az OSC gólszerzői: Manhercz 4, Angyal 2, Csacsovszky E. 2, Salamon, Dala, Vigvári Vince, Burián

 

Továbbjutott az OSC (kettős győzelemmel, 29-18-as összesítéssel)

 


 

A főtábla csoportjai:
 
A-csoport: Pro Recco (olasz), CNA Barcelona (spanyol), Waspo Hannover (német), Radnicski Kragujevác (szerb), Dinamo Tbilisi (georgiai), Olympiakosz Pireusz (görög), Jadran Split (horvát), NC Vouliagmeni (görög)
 
B-csoport: Novi Belgrád (szerb), FTC Telekom, CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Sabadell (spanyol), Spandau 04 (német), Genesys-OSC Újbuda, AN Brescia (olasz)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA