Veretlen maradt az Eger

Szoros mérkőzésen, csupán egy góllal tudott az Eger az OSC fölé kerekedni az összecsapás utolsó percében a férfi vízilabda ob I 14. fordulójában.

E.ON férfi vízilabda ob I
Alapszakasz, 14. (utolsó) forduló
B-csoport
ZF-EGER–A-HÍD- OSC-ÚJBUDA 8–7 (1–2, 3–2, 2–1, 2–2)
Eger, 1100 néző V: Székely, Rubos

 

EGER: B. MITROVICS – Vlahopulosz, HOSNYÁNSZKY, HÁRAI 2, Decker Á., Rasovics 1, Kovács Gergő 1. Csere: Bedő 1, Angyal 1, LŐRINCZ B. 2, Avramovics, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert

 

OSC: BISZTRITSÁNYI – DRASKO BRGULJAN 2, Salamon 1, Gór-Nagy, Ubovics 1, ERDÉLYI 2, Hegedüs G. Csere: Seman, Bundschuh, Kovács Gábor 1, Tóth M., Juhász Zs. Szabó B. Edző: Tóth László

 
Gól – emberelőnyből: 4/3, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Angyal (23. p.), Bundschuh (30. p.)

 

Meglepte ellenfelét az OSC, amely gyorsan kétgólos előnybe került, Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője időt is kért. Ezután igyekezett magához térni a B-csoport éllovasa. Az első negyedben szépített, majd a második játékrészben előbb 3–2-re, később 4–3-ra vezetett, a félidőben 4–4 állt az eredményjelzőn.

 

A nagyszünetet követően a hazaiak kerültek előnybe, de csak egy-egy góllal, az Újbuda rendre egalizált, sőt Erdélyi Balázs találatával két és fél perccel a vége előtt ismét vezetett. Kovács Gergő egyenlített, majd a felúszó Sztrahinja Rasovics egy perccel a sípszó előtt belőtte a győztes gólt. 8–7

 

Az alapszakaszt követően a két csoport 1–4. helyezettjei a középszakasz felső-, az 5–8. helyezettjei pedig az alsóházában folytatják. Az együttesek az alapszakasz mérkőzésein szerzett összes pontjukat magukkal viszik, a lőtt és kapott gólokat viszont törlik.

 

A középszakaszban nyolc fordulót rendeznek, s a végeredmény alapján következhet majd a bajnoki rájátszás, amelyben a legjobb négy folytatja az érmekért. A középszakasz legjobbja a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik.

 

MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert: – Ahogyan várható volt, nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszott az OSC. Elképzelni sem tudtam, honnan lesz erőnk a végjátékra, nem tudtam, mire lesznek képesek a válogatottból visszajött játékosaim. Nagyon örülhetünk a mai sikernek, melyet a szívünkkel nyertünk meg.

 

Tóth László: – Jó mérkőzés volt, amelyet jól kezdtünk és volt lehetőségünk a győzelemre is. Az utolsó percekben egygólos vezetésünknél a kiállítás és a labdavesztés után könnyű gólokat kaptunk. Tanulságos számunkra, hogy a végső sípszóig kell játszani. Nüanszok döntöttek a rangadón, ezúttal nem a javunkra. A végét leszámítva jól játszottunk.

 

forrás: mti.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA