Vámos a dudaszó pillanatában döntött

Vámos Márton az utolsó másodpercben, szabaddobásból lőtt góljával a Szolnok 9–8-ra győzött az OSC vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának magyar rangadóján.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 8–9 (2–2, 1–3, 2–2, 3–2)
Nyéki uszoda, 700 néző. V: Gomez (olasz), Juanola (spanyol)

 
OSC: Barabás – Hegedüs G., Salamon F. 1, BÁTORI 2, SEMAN 1, Drasko Brguljan, Bundscuh 1. Csere: NIKICS 1, Gór-Nagy, Zalánki 1, Nagy Á. 1, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs

 
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., Varga Dénes 1, FÜLÖP 1, Mezei, VÁMOS 4, Gocics. Csere: M. Alekszics, Kis G., YOUNGER 2, Crousillat, Prlainovics 1. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 7/4
Gól – ötméteresből: –, ill 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (22. p.), Jansik D. (22. p.), Younger (30. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Prlainovics (22. p.)

 

A magyar rangadó első két gólját az OSC szerezte, de a Szolnok még az első negyedben egyenlített. A mononukleózisa után visszatérő Andrija Prlainovics ötméteresével már a vendégek vezettek 3–2-re, és bár a szerb klasszist a harmadik játékrészben cserével végleg kiállították, valamint Varga Dénes is visszafogottan játszott, így is volt vezére a Tisza-parti csapatnak.

 

A hazaiakat irányító Vincze Balázs végig próbálta elhitetni játékosaival, hogy képesek utolérni ellenfelüket, és sikerrel is jártak, igaz, csak részsikerrel.

 
Bátori Bence emberelőnyös találatával ugyanis az OSC hét másodperccel a vége előtt egyenlített, a végszó azonban a szolnoki vezéré, Vámos Mártoné volt, aki az utolsó pillanatban szabaddobásból megszerezte önmaga negyedik, csapata kilencedik gólját, amellyel a vendégek megnyerték a mérkőzést.

 

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Az eredménytől függetlenül azt mondom, végre négy negyeden keresztül jól játszottunk. A második negyedben elkövetett szarvashiba miatt kialakuló kétgólos hátrányt cipeltük végig a második félidőben. Az utolsó előtti pillanatban beértünk, az utolsóban pedig megint pont nélkül maradtunk. Nem tudom azt mondani, hogy hibázott a kapus vagy a védő. Vámos Marci pedig jelezte, miként játszik majd a következő négy évben.

 
Cseh Sándor: – Az volt a meccs egyik nehézsége, hogy egy hete négy góllal győztünk ugyanitt, ami feltüzelte az OSC-t, minket pedig ha nem is altatott el, de nem lehet egymás után kétszer olyan simán győzni. Nem voltunk annyira dominánsak, viszont ezt ellensúlyozta az akarás és a fegyelem. Hét ötnél, illetve az utolsó emberelőnyünknél is megnyerhettük volna már a rangadót, nem sikerült, viszont az OSC folyamatosan küzdött, két szenzációs centere van, akikkel nehéz bírni, aztán végül egy klasszisteljesítmény döntött az utolsó pillanatban. Ha végig vezetve kapunk ki, szerencsétlennek éreztem volna magunkat, de így meg azt mondom, szerencsésen nyertünk.

 
forrás: nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA