Vadmacskaként küzdött a BEAC a Magyar Kupában

Bár az előzetes esélyeknek megfelelően kikapott az ELTE-BEAC Újbuda a női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, nem vallott szégyent a Szekszárd ellen. 

A miskolci nyolcas döntőre - a BEAC-cal ellentétben - teljes kerettel érkező Szekszárd a kezdéstől fogva kihasználta magasságbeli fölényét és fokozatosan növelte előnyét.

  

A BEAC-os lányok küzdöttek-hajtottak, de erőfeszítéseiket inkább csak a második félidőben tudták komolyabb pontszámra is váltani. Így a nagyszünetre nagyjából eldőlt a továbbjutás kérdése (ekkor 47-17-re vezettek a tolnaiak).

  

A fordulás után viszont már két szorosabb negyedet tudott játszani az újbudai gárda, amely végig hajtott a szorosabb eredményért. Végül 85-50-re győzött a Szekszárd, amely ezzel bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé (ott aztán a későbbi győztes DVTK búcsúztatta őket), de Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője joggal lehetett büszke csapatára.

  

- Súlyos hátrányban voltunk a szó legszorosabb értelmében, hiszen súlyban és magasságban is jelentős fölényben voltak a szekszárdiak. Ez a statisztikából is kiderül, a lepattanókban, a légiós centerek teljesítményében egyaránt, de ezt tudtuk is, hogy így lesz.

  

Örülök annak, hogy vadmacskákból áll a csapatom, akik küzdenek, harcolnak, karmolnak, rúgnak és harapnak az utolsókig. Ez az útja a sikernek, hogy hajts mindig a végéig, az utolsó leheletedig. Ezért a mentalitásért szeretem nagyon ezeket a lányokat, és büszke vagyok rá, hogy az edzőjük lehetek

  

- fogalmazott a korábbi bedobó-klasszis a beac.hu-nak.

  

Női kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő:

  

ELTE-BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 50-85 (11-27, 6-20, 21-21, 12-17)

  

BEAC: Koch 12/6, Czank 19/3, Boros B. 5, Boros J. 7/3, Juhász 2

  

Cserék: Katona 3/3, Ivanova, Dénes 2, Zsámár

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA