Újbuda 2019-ben is a sportot választotta - hazai sztárok a kerületi rendezvényen

Ismét nagy sikerrel zajlott le a "Válassz Sportot Újbudán" a a Sport11 Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpontban. Többezer gyermek és családtagjaik választották a kerület legnépszerűbb sporteseményét 2019-ben is. 

Ismét hatalmas érdeklődés mellett, sokezer gyermek és felnőtt, mintegy 70 kitelepülő egyesület és 40 sportág részvételével került - immáron kilencedik alkalommal - megrendezésre a "Válassz Sportot Újbudán!", amelynek másodszor adott otthont a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont szeptember 7-én.

 

Az esemény hivatalos megnyitóját - most már hagyományosnak mondható módon - dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, dr. Simicskó István kormánybiztos, a XI. kerület parlamenti képviselője, a Honvédelmi Sportszövetsdég elnöke, és Kocsis Sándor, kerületi sportvezető, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője részvételével tartották meg. 

 

- A polgármester úrral immáron sokadszorra nyitjuk meg együtt ezt a rendezvényt. Annak idején, amikor még sportállamtitkár voltam, összeültünk, hogy legyen egy olyan lehetőség az Újbudán élő gyerekeknek, családoknak, hogy kipróbálhassanak különböző sporttevényenységeket, hogy mozoghassanak, amely az élet sok területén segítheti majd őket. Ami örök, az a sport szeretete, a sport testet és lelket formáló pozitív szerepe. Épp ezért nagyon örülök, hogy ismét ilyen sokan eljöttek. Hajrá Újbuda, hajrá újbudai családok! - fogalmazott Simicskó István. 

 

- Nagyon jó látni, hogy az újbudaiak ilyen bátrak, és ilyen sokan kijöttek annak ellenére is, hogy reggel esett az eső. De a "Válassz Sportot Újbudán" most már egy ismert és jól bevált családi program is, ilyen módon több célt is szolgál. Azt is jó látni, mennyivel több újbudai sportág és szakosztály van és jelenik meg itt, a rendezvényen is. Nagyon remélem, kellemesen és hasznosan tudják majd eltölteni az időt itt, így hosszú távon elérhetjük a sportolás és a tanulás terén is a kívánt célt és eredményeket - mondta beszédében Hoffmann Tamás.

 

Díszvendégként ezúttal Sárfalvi Péter, korábbi világ- és Európa-bajnok öttusázó, olimpikon, jelenlegi sportért és utánpótlás-nevelésért felelős helyettes szakállamtitkár is rövid beszédet tartott az egybegyűlteknek.

 

- Kicsit hazajöttem, hiszen nagyon sokáig én is Újbudán laktam. Nagyon messzire nem költöztem, de nagy fájdalom volt elhagyni a XI. kerületet, amely egy nagyon sportos városrész, köszönet a polgármester úrnak azért, hogy nagyon sok pálya és létesítmény újult meg az elmúlt időben Újbudán, futókörökben például nagyon jól állunk. Háromgyermekes apukaként nagyon jól tudom, milyen nehéz rávenni a gyerekeket arra, hogy kezdjenek el mozogni, sportolni. Ez a mi feladatunk, a mi felelősségünk. Kis lemondással is jár a szülök részéről, de fontos, hogy megmutassuk a gyermekeinknek azt, hogy nem csak a virtuális világ létezik. Nagyon sok sportágat ki lehet itt próbálni, arra ösztönzök mindenkit, hogy próbálja is ki mindet, mert a későbbiekben meg fog ez térülni - mondta Sárfalvi Péter. 

 

 

A délelőtti órákban az időjárás is jobbára a kegyeibe fogadta a résztvevőket és vendégeiket, akik számtalan program és sportolási lehetőség közül választhattak az egyesületi sátraknál, a pályákon, a két színpadnál vagy épp a medencékben, illetve a tornacsarnokban. A résztvevők (kicsik és nagyobbak) vidám, játékos formában ismerkedhettek meg a népszerű és a kevéssé ismert, ám annál érdekesebb sportágakkal.

 

A vizes sportok is bemutathatták magukat a rendezvényen, úszásoktatás-bemutató, szintfelmérés, sőt, vízilabdaedzés-bemutató is szerepelt a programban, utóbbit természetesen a kerület élvonalbeli pólócsapata, az A-Híd OSC-Újbuda szolgáltatta. A BEAC Atlétika szakosztálya ezúttal is futóversenyt hirdetett meg a gyerekeknek, több korcsoportban, értékes nyereményekért, illetve a jelentkezők kipróbálhatták azt a búvárkodást is, amely évről évre nagy sikert arat a gyermekek körében - a hűvösebb és esősebb idő ellenére most is hoszú sorban álltak a jelentkezők az Újbuda BHG SE pavilonjánál. 

 

A nagyszabású és ezúttal is ingyenes családi esemény legfőbb célja ismét az volt, hogy minden gyermek találjon rá a számára legkedvesebb sportágra, és egyúttal arra az újbudai egyesületre is, ahová örömmel járna majd edzeni. A kerületi topklubok (OSC, MAFC, BEAC) pedig személyes jelenléttel is igyekeztek minél több gyermeket és fiatalt meggyőzni a sportolás fontosságáról, a nagyszínpadon mindhárom csapat a legjobbjaival képviseltette magát, és tagjai a műsorvezetők, Bűdi Szilárd és Bűdi László olykor komoly, olykor pedig humoros kérdéseire is készséggel válaszoltak.

 

 

A kerületi élsportolók mellett Magyarország legnépszerűbb bajnokai közül is többen tiszteletüket tették a rendezvényen. A komplexum centerpályáján napjaink legjobb magyar férfi teniszezője, a Davis Kupa-csapattal az Ukrajna elleni párharcra készülő, a világranglistán jelenleg 65. Fucsovics Márton is pályára lépett, bemutatóedzést tartva Marozsán Fábiánnal.

 

Magyarország egyik új kedvence, a 200 méteres pillangóúszás világ- és Európa-bajnoka, a Michael Phelps korszakos világrekordját megdöntő Milák Kristóf a központi pódiumon beszélt a felejthetetlen nyaráról, inspirációt adva a helyszínen tartózkodó gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. 

 

 

A program részeként hazánk legnépszerűbb fitneszedzője és alakreformere, Rubint Réka 1 órás foglalkozást tartott - jelentős számú résztvevővel - a kosárlabdacsarnokban.

 

A színes és látványos programok sorában idén is nagy sikert arattak többek között a küzdősport-bemutatók (karate, judo, stb.), a FittMóka zenés tornája, a Passé Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület ritmikus gimnasztika-bemutatója, és a Rock and Magic SE (akrobatikus rock and roll egyesület), illetve a Panic Crew Hip Hop Tánciskola pörgős műsora - és még sok-sok olyan egyesület, amely rendkívül magas szinten képviselte sportágát.

 

 

A kora délután érkezett eső sem vette el a résztvevők kedvét a sportolástól és a sportbemutatók megtekintésétől - utóbbiak a tornacsarnokban folytatódtak egészen 16 óráig. 

 

Az ezúttal is nagy sikerű rendezvényen a megszerzett és meghatározó élmények ismét sok gyermeket vezethettek el egy-egy újbudai egyesület kapujáig, azon a napon, amely évről-évre egyre több gyermeket nyer meg a különböző sportágaknak, a mozgásnak, ezáltal pedig az egészséges felnőtté válásnak.

 

(Köszönet a fotókért Bak Ferencnek, a MAFC kézilabda-szakosztályának, a Panic Crew Hip Hop Tánciskolának és Kozma Zsuzsannának is!

 

DG


 Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ezúton is köszönetét fejezi ki minden résztvevőnek, kilátogatónak, az egyesületeknek, a szervezésben résztvevő munkatársainak és Újbuda Önkormányzatának a szombaton kilencedik alkalommal megrendezésre került "Válassz Sportot Újbudán!" ismét nagyszerű hangulatú és reményeink szerint minden ott lévő gyermeknek, illetve ifjú sportolónak, családoknak, az edzőknek és előadóknak felejthetetlen élményeket szerző esemény létrejöttéért!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA