Újabb OSC-Újbuda ezüst a vízilabda-bajnokságban: Az FTC a Nyékiben lett bajnok

Az FTC-Telekom Waterpolo nyerte a férfi vízilabda ob I 2021/22-es szezonját, miután a finálé második mérkőzésén is legyőzte a Genesys OSC Újbuda együttesét.

A finálé első felvonásán az FTC rendkívül magabiztos játékkal 18-9-es győzelmet aratott. Azon a mérkőzésen nem lehetett ott a medence parton Varga Zsolt, a zöld-fehérek vezetőedzőjének ugyanis visszatért szívritmuszavara, ami miatt meg kellett operálni.

  

A játékosként olimpiai bajnok szakember most visszatért az együtteshez, amely a Bajnokok Ligájában június 1. és 4. között a nyolcas döntőben is érdekelt lesz. A szerdai, a Nyéki Imre Uszodában megrendezett találkozó elején nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, nyolc perc alatt egy szoros mérkőzésnyi gólt hoztak össze az együttesek, 6-4-re az FTC vezetett.

  

Az első találkozóhoz hasonlóan a Ferencváros újra meglépett a második negyedben, ezúttal Vogel Soma a kapuban is hozzátette a magáét, a zöld-fehérek így a nagyszünetre szinte eldöntötték az összecsapást (4-9). A folytatásban sem változott a játék képe, a Ferencváros jól láthatóan magasabb szintet képviselt riválisánál, szurkolói pedig már ekkor megkezdték a bajnoki cím ünneplését.

  

A bajnoki szezon utolsó nyolc percére az OSC-nek elfogyott az ereje, az FTC pedig már nem erőltette meg magát, a vége 15-7 lett a vendégek javára.

  

Az FTC története 24. bajnoki címét szerezte, és 2019 után ült vissza a trónra. Amióta rájátszásos rendszerrel dől el a bajnoki cím az élvonalban, a két csapat egyszer döntőzött egymással: a 2018/19-es kiírásban akkor még három győzelmet kellett szerezni a végső sikerhez, a zöld-fehérek pedig egyszer sem szenvedtek vereséget.

  

Az OSC-Újbuda 2021 után 2022-ben is ezüstérmes lett a bajnokságban, ami nagyszerű eredményt jelent azután, hogy két éve még a megszűnés is fenyegette az élvonalbeli csapatot. (az MTI híre alapján)

  

Férfi vízilabda OB I, döntő, 2. mérkőzés:

 

Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo 7-15 (4-6, 0-3, 2-4, 1-2)

 

A párharcot 2-0-s összesítéssel az FTC nyerte.

 

Az OSC gólszerzői: Burián, Manhercz 2-2, Csacsovszky, Várnai, Bundschuh 1-1, illetve Fekete G., Damonte 3-3, Varga Dé., Vámos, Pohl, Merkulov 2-2, Vigvári Ve. 1

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA