Újabb fővárosi rangadót nyert meg simán a MAFC

A Honvéd után a Budafok is kikapott az újbudai kosárcsapattól, amelynek csak a második negyedben akadtak nehézségei az NB I B Piros csoportjának mérkőzésén. A vége 105-86-os siker lett. 

Lerajtolta ellenfelét a MAFC, 26-11-re is vezetett az újbudai csapat Csapai két büntetőjével a 7. percben, de a budafokiak a negyed végére felkapaszkodtak (32-26). Sőt, a második etapban egy pontra olvadt a Hencsey-csapat előnye.

 

Azonban a nagyszünetet követően megint magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, beindult újra a pontgyár, elsősorban Washington (30/9 pont, 6 lepattanó, 7 szerzett labda, 12 gólpassz) és Garamvölgyi (12 pont, 13 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz) eredményes játékának köszönhetően, ami aztán a végén sima, 105-86-os győzelmet hozott.

 

Folytatás szombaton,  zsinórban a harmadik budapesti ellenfél, a Vasas ellen.

 

MAFC - Budafok 105-86 (32-26, 17-22, 32-19, 24-19)

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is nagy öröm, hogy megint győzelemhez gratulálhatok a csapatomnak.A mérkőzést nagyon jó ritmusban kezdtük. Az első négy-öt percben igazán jó volt a védekezésünk és a támadásunk is. Aztán sajnos megint azt gondolta a csapat a biztos vezetés tükrében, hogy elég a szerelést a pályán hagyni és megvan a mérkőzés. Érthetetlen módon visszavettünk az agresszívításból, ezáltal ritmust veszített a támadásunk. Ettől függetlenül így is ötven pontot dobtunk a szünetig, de nagyon sok pontot kaptunk. Aztán a második félidőben ezen tudtunk változtatni. Megint volt néhány jó percünk, amikor igazán lendületesen kosárlabdáztunk és így végül gyakorlatilag simán megnyertük a mérkőzést. De ebből tanulni kell, folyamatos koncentrációra van szükség, amit állandóan mondok a játékosoknak, de egyelőre ezt nem fogják fel. Remélem a jövőben ez sikerül.Sok sikert kívánok a Budafoknak a folytatásban! (hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA