Új vezetőedzőt nevezett ki az ELTE-BEAC Újbuda

Új vezetőedzővel vág neki a 2022/2023-as szezonnak az ELTE-BEAC Újbuda női NB I-es kosárlabda-csapata. A női felnőtt válogatott szövetségi edzője, az U16-os leány válogatott szövetségi kapitánya, Mészárosné Kovács Andrea a felnőtt csapat irányítása mellett BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia szakmai vezetője is lesz egyben.

Mészárosné Kovács Andrea neve ismerősen csenghet a kosárlabda világát ismerőknek, hiszen hosszú évek óta dolgozik Székely Norbert segítőjeként a magyar női felnőtt válogatott stábjában, valamint vezetőedzőként az U16-os válogatott élén.

 

Komoly utánpótlás-sikerek fűződnek a nevéhez, hiszen 2014-ben világbajnoki bronzérmet szerezett az U17-es válogatottal, 2017-ben pedig ezüstéremre vezette az U16-os nemzeti együttest. Egy évtized után hagyta el hívásunkra Szegedet, méghozzá nem is akármilyen búcsú után: májusban serdülő aranyérmet szerzett Sopronban a Szeged KE lányaival - írja a beac.hu.

 

Hosszú éveken át mindig azt mondtam, hogy én soha nem jövök Budapestre, ám olyan lehetőséget kaptam a BEAC-tól, amivel mindenképp szeretnék élni. Meghatározó volt a döntésemben, hogy egy hagyományosan magyar játékosokra épülő klubról beszélünk, én pedig építkezni szeretek, látni azt, hogy egy utánpótláskorú játékos hova tud eljutni az évek során.

 

Nem szeretnék letérni arról az útról, amit a BEAC képvisel, mégpedig, hogy teret és lehetőséget adunk a fiataloknak, hangsúlyt fektetünk a folyamatos egyéni képzésükre, mert ez vezet hosszú távon ahhoz, hogy csapatként is sikeresek legyünk. Aki egy kicsit is ismer, tudja, hogy a munkában hiszek, ez itt sem lesz másként. Tiszta lappal és fiatal csapattal vágunk neki a szezonnak, és azt biztosan ígérhetem, hogy a küzdés, az akarás, a kitartás vezérfonala lesz az együttesnek – nyilatkozta a klubhonlapnak az új vezetőedző, akire válogatott kötelezettségek várnak a közeljövőben, hiszen az U16-os válogatott augusztus végén, Portugáliában Európa-bajnokságon szerepel majd. 

 

A BEAC így másodedzőjével, Horváth Biankával kezdi meg a felkészülést augusztus elején a szeptember végén rajtoló szezonra.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA