Túl nagy falat volt a BEAC-nak az NB I egyik élcsapata

Érvényesítette a papírformát és huszonnyolc pontos győzelmet aratott a dobogós helyezésre hajtó Szekszárd az ELTE-BEAC Újbuda ellen, a Gabányi László Sportcsarnokban.

Már az első negyedben megmutatta a Szekszárd a Gabányiban, miért választja el hét helyezés a két csapatot a női kosárlabda NB I tabelláján, a vendégek határozott védekezésükkel és kiemelkedő dobóteljesítményükkel szinte állva hagyták az újbudai lányokat (19-32).

 

A folytatásban Balogh Judit - a Győr ellen még bravúrt bemutató - csapata sok labdát adott el és a kosár alatt sem tudott ellenfele fölé nőni, így még jobban ellépett ellenfelétől a tolnai gárda, amely a harmadik játékrész elején egy 10-0-s rohammal zárta le az addig sem túlságosan nyitottnak tűnő kérdéseket. 

 

Az utolsó negyedben a színmagyar csapatot pályára küldő BEAC faragott a hátrányából, amely végül 30 pontnál így kisebb lett, ennek ellenére magabiztos vendégsiker született a Hauszmann Alajos utcában - ahogy azt egyébként az esélyek alapján várni is lehetett.

 

ELTE-BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 63-91 (19-32, 10-18, 11-26, 23-15)

 

BEAC: Schlott 4, Dusanics 9/3, Laklóth 5/3, Mérész 12, Fogg 7/3

Cserék: Szabó 4, Juhász 4, Galántai 7, Tóth F. 6, Zsámár 5/3

 

Balogh Judit (BEAC):Tudtuk, hogy kemény védekezésre számíthatunk a Szekszárdtól, ami persze nem volt kellemes. Beleért a kezünk a bilibe, itt az ideje, hogy dolgozzunk tovább. Tragédia nem történt, nem gondolom, hogy a BEAC-nak a Szekszárdot kell megvernie. Örülök a fiataljaink jó játékának, hogy bátrak és ügyesek voltak – nézzük a pozitívumot, mert negatívum több volt. Az egész évad hullámvölgy a csapatoknak, próbáljuk kiegyenesíteni, amennyire lehet. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA