Történelmi siker: A Hokiklub Budapest női csapata megnyerte az EWHL-t - videó

Először nyerte meg a rangos trófeát a Hokiklub Budapest női csapata, a fináléban Huszák Alexandra triplájának is köszönhetően az ötszörös győztes EHV Sabrest felülmúlva.

Február utolsó hétvégéjén került megrendezésre az osztrák bázisú női EWHL jégkorong-bajnokság Final Four-tornája az ausztriai Kapfenbergben. A Hokiklub Budapest (HKB) női felnőtt csapata a bécsi EHV Sabres Vienna, az EVB Eagles Südtirol és a kazah Aisulu Almaty társaságában vett részt a négyes döntőben.

 

Az elődöntőben a magyar együttes a kazahokkal került szembe, akiket kiváló védekezéssel, Stephanie Nehring hibátlan kapusteljesítményével és Jókai Szilágyi Kinga 44. percben esett góljával 1-0-ra legyőzött.

 

A magyar klub tavaly a 3. helyet szerezte meg és idén még fényesebb céljai voltak a fővárosi csapatnak. A Kanadai Magyar Hokiklub (KMH) kötelékébe tartozó lányok kemény munkája és folyamatos felkészülése beérett, idén először sikerült döntőbe jutniuk, ahol egy izgalmas mérkőzés keretein belül megszerezték a történelmi győzelmet a már rutinos bécsi csapat ellen.

 

A döntő elejétől kezdve keményen egymásnak feszült a két csapat, az első harmad során Huszák Alexandra góljával magához ragadta a vezetést a HKB csapata, de az ellenfélnek sem tartott sokáig betalálni a hálóba, így 1-1-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

 

A második harmadban az osztrák csapat átvette a vezetést. A magyar lányoknak jót tett a szünet, a harmadik harmadban mintha egy új csapat állt volna fel, magabiztosan játszottak a pályán és három percen belül három gólt is lőttek, amellyel átvették a vezetést, majd az utolsó percekben bebiztosították 5-3-s győzelmüket. A HKB története során először nyerte meg az EWHL-trófeát.

 

Az EWHL-díjátadón sor került az All Star-csapat kihirdetésére is, ahová a Hokiklub Budapest csatárát, a döntőben triplázó Huszák Alexandrát is beválasztották. (Fotók és videó: kmh.sport.hu)

 

EHV Sabres Vienna - Hokiklub Budapest 3-5

 

A HKB gólszerzői: Huszák Alexandra 3, Amie Varano, Stacey Scott

 

 

Második hely a DEBL-ben

 

Ugyanezen a napon a KMH másik női csapata az ugyancsak osztrák bázisú DEBL-ben (Dameneishockey Bundeliga) 2. helyezést ért az FTC Budapest női csapata mögött. A négyes döntőt idén az Ferencváros szervezte és a hazai csapat végül felülkerekedett a KMH Budapest II női csapatán.

 

FTC Budapest - KMH Budapest II 1-0

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA