Súlyos vereségbe szaladt bele a BEAC Zalaegerszegen

A mezőny felső feléhez tartozó ZTE igazából esélyt sem adott a tartalékos BEAC-nak a két csapat NB I-es női kosárlabda mérkőzésén.

Tartalékos felállásban utazott Zalaegerszegre a BEAC, ahol a papírforma hazai sikert ígért, és a ZTE végül érvényesítette is azt.

 

Balogh Judit 16-4-es hazai vezetésnél kért először időt, de nem tudták a vendégek ezután sem csökkenteni a különbséget, és úgy tűnt, a mérkőzés nagyjából a második negyed derekán el is dőlt.

 

Azonban a BEAC itt még magára talált, egy 18-5-ös rohammal visszahozta magát a meccsbe (36-30-ra vezetett ekkor csak a házigazda), ám a zalaiak innen megint elhúztak tíz ponttal.

 

A harmadik negyedben a ZTE kiváló triplázásával zárta le a nyitott kérdéseket, hogy aztán a záró etap végén a megfogyatkozó és el is fáradó újbudai lányok végül 30 pontos vereséget szenvedjenek.

 

ZTE NKK – ELTE BEAC Újbuda 89-57 (26-12, 14-18, 24-14, 25-13)

 

BEAC: Schlott 11, Laklóth 12/6, Laufer 2, Mérész 7, Fogg 5

 

Cserék: Juhász A. 6, Tóth F. 4, Zsámár 10/9, Vincze V., Tóth D., György

 

Balogh Judit (BEAC):Jobb lett volna, ha van rajtam egy sötét napszemüveg, de nem volt, így mindent láttam. Tizenhat év alatt nem sikerült egyetlen jó meccset sem játszanunk Zalaegerszegen. Azt kell higgyem, valamilyen varázslat ül ezen a pályán, amikor mi játszunk. Nem volt esélyünk. Örülök, hogy az ellenfél fiataljai jól játszanak, de én egyszer annak is szeretnék örülni, hogy mi játszunk jól. (hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA