Sima BEAC-vereség a Ludovika Arénában

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újoncsapata, az NKE-Csata 108-81-re győzte le a BEAC-Újbuda csapatát a női kosárlabda NB I 5. fordulójában.

Második fővárosi rangadóján már alulmaradt a BEAC, az újonc Csata zsinórban harmadik sikerét könyvelhette el és tovább tapad az élmezőnyre.

 

Bár a hazaiak csapatkapitánya, Nagy-Bujdosó Nóra rosszullét miatt nem tudta vállalni a játékot, a Csata kemény védekezésével gyorsan megtörte a BEAC lendületét és végig vezetve meg is nyerte a találkozót. Végül a 100 pontot is elérték a házigazdák a Ludovika Arénában.

 

Balogh Judit (a BEAC vezetőedzője): - Röviden mondhatnám, hogy értékelhetetlen amit csináltunk, de most nem ezt várják tőlem. Azt gondolom, hogy az NKE-Csata nagyon jól játszott, folytatja azt a sorozatot, amit elkezdett a bajnokságban. Nekünk nagyon hosszú még az utunk, a csapat későn állt össze, az irányítónk később csatlakozott a 3x3-as versenyek miatt, egyetlen meccset se játszottunk még a szezonban teljes csapattal. A célunk nem változott, ami a bentmaradás.

 

Szabó Dóra (a BEAC irányítója):Gratulálok a Csatának, mert azt csináltak velünk támadásban és védekezésben, amit akartak. Ami a saját oldalunkat illeti, sajnos nem sok pozitívumot tudok mondani. A héten gyakoroltakat egyáltalán nem tudtuk megvalósítani, össze kell szednünk magunkat, bízni kell egymásban, és tovább dolgozni! (hunbasket.hu)

 

NKE-Csata – ELTE BEAC-Újbuda 108-81 (29-21, 30-14, 27-19, 22-27)

 

NKE-Csata: Adamecz 5, Lelik 25, Horváth 18, Kelley 6, Kelsey 14 Cserék: Radócz 10, Angyal 24, Mányoky 2, Solymosi 2, Pálinkás 2

 

BEAC: Szabó 17, Mérész 23, Mandic 4, Papp 19, Suppan 6 Cserék: György 3, Beckley 5, Angyal 4, Vincze.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA