Ritmikus gimnasztika: Történelmi Eb-érmet nyert az újbudai Kocsis Evelin

Újbuda Papp László sportolói ösztöndíjas sportolója, Kocsis Evelin elképesztő teljesítményt nyújtva bronzérmet szerzett a buzogány döntőjében a juniorok között, ezzel sporttörténelmi tettet hajtva végre a kijevi ritmikus gimnasztika Európa- bajnokságon.

Kocsis Evelin labdával hetedik, míg kötéllel ötödik pozícióban zárt a kijevi ritmikus gimnasztika Európa- bajnokságon, a szerenkénti fináléban. 

 

Az újbudai sportoló - aki az MTK Budapest versenyzője - összesen három szer (buzogány, kötél labda) döntőjébe is kvalifikálta magát, és már ezzel sporttörténelmet írt, hiszen erre eddig korábban még nem volt példa.

 

Kocsis kötéllel kezdett, ahol 1 teljes pontot javított selejtezőbeli teljesítményéhez képest, és 19.950 ponttal az előkelő 5. helyen fejezte be a versenyt. Labdagyakorlata végébe egy kis hiba csúszott, így 19.600 ponttal hetedikként zárt. Sorrendben a harmadik szer döntője, a buzogány következett, amelynek már a selejtezőjében is magas pontszámot szerzett (23.150) Kocsis, és harmadik helyen került be a legjobbak közé.

 

A fináléban utolsónak szólították, és egy szép gyakorlatot bemutatva 22.900 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve ezzel a magyar ritmikus gimnasztika első junior Európa-bajnoki érmét - írja a Magyar Torna Szövetség hivatalos honlapja.

 

- Elképesztő dolog az, hogy sikerült megszereznem a bronzérmet. Utolsó voltam a buzogány döntőjében, és bár tudtam, hogy a többiek milyen pontszámokkal állnak, igyekeztem csak magamra figyelni, és a saját teljesítményemmel foglalkozni. Az edzőim, a társaim bíztattak, és nyugtattak, hogy legyen ez egy örömtorna, és hihetetlen az, hogy most itt lóg a nyakamban egy bronzérem. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ehhez hozzátett bármilyen formában. Ilyen előjelek után, ilyen felkészülési időszakkal a hátam mögött, ha valaki ezt az Eb előtt mondja nekem, biztosan nem hiszem el - mondta Kocsis Evelin.

 

Edzője, Koch-Tiringer Tímea így értékelte a történelmi sikert:

 

- Fantasztikus napot zártunk, minden várakozásunkat felülmúlta Evelin teljesítménye. Egy nagyon jó kötélkezdés után jött egy labdagyakorlat, aminek a vége nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A buzogány döntőjében Evelin volt az utolsó, ezért mi edzők már számolgattuk, hogy ha jól megcsinálja a gyakorlatát, akkor meg lehet a harmadik hely. Persze ezt neki nem mondtuk, igyekeztünk róla minden nyomást levenni. Ez bejött, és megtörtént a csoda, tényleg nagyon boldogok vagyunk.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA