Remekül sikerült a BEAC utolsó idegenbeli bajnokija

Szépen búcsúzott az idény- és idegenbeli túráktól az ELTE-BEAC Újbuda a női kosárlabda NB I-ben: Balogh Judit csapata magabiztos győzelmet aratott Zalaegerszegen.

A már biztosan bennmaradó és jövőre is NB I-es ELTE-BEAC Újbuda negyedszer is felülmúlta a szezonban Ambrus Péter zalai együttesét, ezúttal 22 ponttal bizonyultak jobbnak az újbudaiak.

 

Az első negyed végén 3, a második lefújásakor 9 pont volt az előnye a BEAC-nak, amely ugyan nem játszott hibátlanul, de - elsősorban magasembereinek köszönhetően - kézben tartotta a meccset. Az utolsó játékrészre aztán megfogyatkozott és talán el is fáradt a ZTE, a vendégek pedig jó dobóteljesítménnyel növelték a különbséget, így a végén meggyőző fölénnyel győzték le a zalaiakat.

 

A BEAC az utolsó találkozón, szerdán a Ceglédet fogadja majd hazai pályán, a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

Női kosárlabda NB I, alsóházi rájátszás, 5. forduló:

  

ZTE NKK – ELTE BEAC Újbuda 63-85 (18-21, 16-22, 20-18, 9-24)

 

BEAC: Czank 8, Boros 18, Koch 9, Mérész 21, Laufer 11/3

 

Cserék: Juhász 14, Szabó, Dénes 4, Orosz, Zsámár

 

Balogh Judit (BEAC): - Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol különösebb tétje már nem volt az összecsapásnak, hiszen már minden eldőlt. Haragszom a csapatomra, mert nagyon kényelmesre vette a figurát, amit nem szabad semmiképpen, hiszen tele vagyunk fiatal játékosokkal, akiknek minden meccs egy lehetőség. Az elején nem igazán éltük bele magunkat, aztán picit felpörgött a malom, megjött a szél. Van hiányérzetem, de az utolsó kirándulásunk ebben az évben itt volt Zalaegerszegen, remélem, a pizza is finom lesz.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA