Rekordgyőzelemmel rajtolt a vízilabda-válogatott a vb-n

Húszgólos győzelemmel kezdett a magyar férfi vízilabda-válogatott a dél-koreai vizes világbajnokság csoportmérkőzésén, Új-Zéland ellen. Két OSC-játékos is vízbe szállt hétfőn. 

Märcz Tamás szövetségi kapitány egyel kevesebb játékost nevezhetett az összecsapásra, mivel Kardos Gergelyt júniusban a belgrádi világliga szuperdöntőjében elkövetett ütéséért három FINA-szervezésű találkozóról eltiltották, a büntetés pedig itt járt le. A szakember döntése értelmében Pohl Zoltán maradt ki.

 

Az új-zélandiak lelkesedésben nem szenvedtek hiányt és fizikálisan is rendben lévőnek tűntek, de a két csapat között óriási volt a játéktudásbeli különbség. A magyarok így könnyedén, lazán játszottak, a műanyag legyezőkkel ütemesen tapsoló, főként középkorúakból álló, mintegy háromszáz helyi néző pedig elsősorban arra várt, hogy egy új-zélandi gólnak is örülhessen. Erre a második negyed közepéig kellett várni. A nagyszünetben már tíz gól volt a különbség. A találkozó egyik legérdekesebb jelenete az volt, amikor egy kontra után Mezei Tamás haza akarta tenni a labdát Vogel Somának, de nem vette észre, hogy ott egy új-zélandi játékos is van, aki ki is használta az ajándéklehetőséget. 

 

A magyar válogatott a folytatásban sem állt le, komolyan vette ellenfelét, amelyet végül úgy győzött le 24-4-re, hogy minden mezőnyjátékos betalált. A magyar nemzeti csapat világbajnokságon még sosem nyert ekkora különbséggel.
 

A legutóbbi, hazai rendezésű vb-n ezüstérmes magyarok szerdán az Európa-bajnoki második spanyolok ellen folytatják szereplésüket, közép-európai idő 4.10-től. Annak a találkozónak a győztese szinte biztosan közvetlenül a nyolc közé jut. (MTI)

 

Vízilabda-vb, férfiak, C-csoport, 1. forduló:

 

Magyarország – Új-Zéland 24-4 (4-0, 7-1, 6-2, 7-1)

 

Gólszerzők: Zalánki 4, Manhercz, Vámos, Bátori, Angyal 3-3, Jansik Sz. Varga Dé., Mezei 2-2, Hárai, Sedlmayer 1-1, illetve Pike 2, Clark, Small 1-1

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA