Pedig már 17 ponttal is vezetett

Az első félidőben a MAFC volt a jobb, ám a másodikra a hazaiak támadójátéka nagyon visszaesett, így az Atomerőmű végül 74–67-re nyert az alsóházban a férfi kosárlabda NB I középszakaszának szombati játéknapján.

KOSÁRLABDA, férfi NB I
KÖZÉPSZAKASZ, ALSÓHÁZ
MAFC–ATOMERŐMŰ SE 67–74 (23–18, 21–19, 11–22, 12–15)
Gabányi-sportcsarnok, 450 néző. V: Kapitány, Balog Gy., Minár

 
MAFC: M. Smith 7/3, Lakits, Misek 11/3, Sihota 12/6, Poscic 7. Csere: DUVNJAK 15/3, Kovács Ádám 5/3, Pápai, POLYÁK 10/6. Edző: Garai Péter

 
PAKS: KOVÁCS ÁKOS 13/9, Samenas 16/9, Medve 6/6, Tiby 10, WATKINS 8. Csere: GILBERT 21/9, Will, Illés M., Plézer, Kalmár. Edző: Teo Cizmic

 
Az eredmény alakulása: 3. p.: 10–4. 8. p.: 17–15. 12. p.: 29–18. 17. p.: 42–27. 24. p.: 44–45. 28. p.: 50–57. 34. p.: 58–63. 38. p.: 62–69
Kipontozódott: Will (36. )
 
Az alsóházi MAFC – Atomerőmű SE mérkőzés téttel már csak a hazaiak számára bírt. Az előző fordulóban biztossá vált, hogy fővárosi play-outot rendeznek idén a bajnokságban. A műegyetemisták a pályaelőnyért küzdöttek. Hosszú idő után újra ott volt a csapat keretében a sérülésből visszatérő Uros Duvnjak – Kovács Ádám páros. A túloldalon viszont Talor Battle személyében egy fontos láncszem hiányzott.

 
Egyértelműen érződött a mérkőzés elején, hogy melyik csapat a motiváltabb. A MAFC okos támadásokat vezetve a negyed felénél már 12-4-re vezetett, míg a paksiak csak sikertelenül tüzeltek. Jót tett az Atomerőmű játékának Gilbert beállítása. Az amerikai zsinórban kilenc pontot dobott, amivel egészen két pontig zárkóztak a vendégek. Duvnjak és Tiby kosárváltása után már a vezetést is megszerezte az ASE, amikor Gilbert második tripláját küldte a helyére. 17-18 után viszont már csak egy Kovács és két Duvnjak kosár érkezett, így a MAFC várhatta előnnyel a folytatást (23-18).

 
Jól ment a két hazai visszatérőnek. Duvnjak és Kovács is egy-egy triplával nyitotta a második negyedet. A 11 pontos hazai előnyt Medve próbálta faragni, de a hazai lendületet nem lehetett megtörni, Polyák jelentkezett öt ponttal. Meggyőzőbb volt a budapesti csapat, a 16. percben már 17 pont volt az előnye. Összekapták magukat a paksiak, és egy 9-0-s sorozattal sikerült újra tíz ponton belülre kerülniük. A vendégek rohamát Misek közelije szakította meg, de az utolsó kosarat Samenas jegyezte egy tripla formájában (44-37).
 
Hazai szempontból borzasztóan, a vendégek szempontjából parádésan indult a második félidő. Az ASE előbb bedobta a félidő végén Garai Péterre fújt technikai utáni büntetőt, majd a 25. percben már 44-47-re vezetett, miután egy 10-0-s rohanást produkált. Garai Péter időkérése után Polyák megmozdulása jelentette az első hazai kosarat a játékrészben. Ezután a vendégeknek sikerült továbbnövelniük az előnyüket, miután Gilbert és Samenas is betalált távolról. A vendégek tartották az előnyüket, Duvnjak betörésével került közelebb a fővárosi csapat (55-59).

 
Watkins két duplájával indult az utolsó etap, amire Misek válaszolt büntetőkből. Ezután hosszú percekig nem esett kosár, mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. 55-63 után büntetőkkel sikerült újra visszajönnie a meccsbe a MAFC-nak. Duvnjakék hét darabot küldtek a helyére, míg ezalatt a Paksnak nem sikerült kosarat szereznie. Mégis elmozdult a holtpontról az Atomerőmű. Sorrendben Samenas, Kovács, majd Medve is triplát dobott, amivel eldőlt a mérkőzés. Az ASE ezzel a városi rivális Vasas után, a MAFC-ot is legyőzte kétszer otthonában (67-74).
 
MESTERMÉRLEG
Garai Péter: – Tizenhat percig azt játszottuk, amit megbeszéltünk, majd a játék pszichológiájából adódóan nagy előnyünknél megijedtünk, de nem csak mi. Nagyon rosszul reagáltuk le ezt a szituációt, velem az élen, tehát ezért a vereségért nagyban felelősnek érzem magam. Az egész szituációról pedig egy korábbi edző szavajárása jut eszembe: pénz beszél, kutya ugat. Készülünk a playoutra.

 
Teo Cizmic: – A gyenge első félidőt követően a szünet után rendeztük a védekezésünket, megállítottuk a MAFC betöréseit, gyors indításait. Kemény, küzdelmes mérkőzésen részben az döntött a javunkra, hogy változtatni tudtunk a védekezésünk intenzitásán, valamint hogy a hajrában kiélezett helyzetben három triplát dobtunk. Megyünk tovább, készülünk a Vasas elleni meccsre.
 
forrás: bb1.hu, nemzetisport.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA