OSC-Újbuda: Az elveszített Eurokupa-döntő értéke is felbecsülhetetlen

Az Eurokupa-döntő ezüstérme után és címvédő Ferencváros elleni első elveszített bajnoki elődöntő ellenére Varga Dániel, az OSC-Újbuda vezetőedző büszke a kerületi, és csak magyar játékosokkal felálló vízilabda-csapat idényére.

Az idény előtt minden téren komoly változásokon átesett OSC-Újbuda a remélt eredményeket is túlszárnyalva eljutott az Eurokupa döntőjéig és versenyben van a férfi vízilabda OB I fináléjáért is.

 

A Ferencváros elleni, már a bajnoki döntőért zajló mérkőzésen 7-2-re kikapott ugyan az újbudai csapat, majd az Eurokupa döntőjében végül nem sikerült az első mérkőzés háromgólos hátrányát kupagyőzelemre fordítani a másik magyar topcsapat, a Szolnok ellen, ennek ellenére Varga Dániel vezetőedző joggal büszke az együttesére.

 

- A koronavírus miatt elveszett időt nem számítva fél éve dolgozunk együtt a csapattal, és az OSC-nek mára szemmel látható játéka, arca és karaktere van. Ez önmagában nagyon nagy öröm, és ha hozzávesszük, hogy ott vagyunk a két sztárcsapat, a Fradi és a Szolnok mellett, mögött, sőt néha előtt, akkor egy olyan hatékony folyamat eredményét látjuk, amiért rengeteget dolgoztunk. Én már annak is nagyon örülök, hogy szoros, kiélezett meccseket tudunk játszani ezekkel a csapatokkal. 

Az eredménytől függetlenül minden ilyen mérkőzéssel fejlődünk egyénileg és csapatként is. Ha fáj is most, hogy nem sikerült megnyernünk az Eurokupát, a döntő értéke felbecsülhetetlen a játékosok fejlődése szempontjából

 

- nyilatkozta Varga a molcsapat.hu-nak.

 

A teljes interjú ide kattintva elérhető!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA