OSC: Oda a veretlenség a BL-ben is

Három nap alatt két fontos mérkőzést is játszott a Genesys OSC-Újbuda, előbb a Bajnokok Ligájában, majd az OB I-ben.

A francia Marseille elleni BL-csoportmeccs hozta az idény első komolyabb mélypontját az OSC számára, amely végül öt góllal kapott ki a Nyéki Imre Uszodában.

  

A vendégcsapat voltaképp rajt-cél győzelmet aratott a Kondorosi úton, az első negyedben 3-0-ra is vezettek és a korábbi újbudai játékos, Andrija Prlainovic vezetésével a kezükben tartották a meccset. Az ezúttal fáradtabb, tompább és pontatlanabb OSC csak faragni tudott a hátrányán meccs közben, utolérni a támadásban és védekezében is igen hatékonyan vízilabdázó ellenfelét.

  

A vége 14-9-es marseille-i siker lett, ezzel az újbudai gárda elveszítette veretlenségét a BL-főtáblán.

  

Genesys OSC-Újbuda – CN Marseille 9-14 (2-3, 2-4, 2-4, 3-3)

  

Az OSC gólszerzői: Manhercz 3, Salamon 2, Sziládi, Tóth M., Burián, Bundschuh

 

 

Szombaton viszont már a Kőér utcában, a Honvéd ellen ugrott vízbe az OSC, amelyre egy masszív, bárkire veszélyes rivális várt. Nem csak a víz volt hullámzó ezen a találkozón, de a mérkőzés forgatókönyve is, hiszen hol a házigazda, hol a vendégcsapat került előnybe, az OSC például 0-1 után 3-1-re is vezetett, hogy aztán a Honvéd fordítson 4-3-ra.

  

A hazaiak 6-4-re is megléptek, de erre is volt válasza Varga Dániel csapatának, amely a vége előtt három perccel 8-7-re vezetett, de Hosnyánszky találata végül döntetlenre alakította a végeredményt.

  

Budapesti Honvéd – Genesys OSC-Újbuda 8-8 (1-1, 2-2, 3-2, 2-3)

  

Az OSC gólszerzői: Salamon 2, Manhercz K., Csacsovszky E., Tóth M., Vigvári Vince, Burián, Aranyi

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA