Óriási OSC-hajrá: 7 másodperccel a vége előtt nyertek a fontos BL-meccsen

Az OSC 12–11-re nyert a Spandau Berlin vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában. A keddi összecsapáson az újbudaiak Burián Gergely góljának köszönhetően hét másodperccel a vége előtt szerezték meg a győzelmet jelentő gólt.

A két csapat az előző fordulóban Budapesten találkozott volna egymással, azonban az OSC-nél több játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így a gárda nem tudott kiállni az összecsapásra, amelyet így 10–0-s végeredménnyel a németek nyertek.

 

A mostani találkozón a berliniek egészen a negyedik negyed közepéig vezettek, az OSC különösképpen az emberhátrányokkal birkózott meg nehezen. A házigazdák négy és fél perccel a befejezés előtt 11–9-re vezettek, de Varga Dániel tanítványai remek hajrájuknak köszönhetően fordítottak.

 

Az OSC-nek – amely a következő fordulóban, február 8-án a Jug Dubrovnikot fogadja – jelenleg 13 pontja van, amivel a B-csoport negyedik helyén áll. A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban. (MTI)

 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 8. forduló:

 

Spandau Berlin – Genesys OSC-Újbuda 11-12 (4-3, 1-2, 3-2, 3-5)

 

Az OSC gólszerzői: Burián, Csacsovszky, Salamon 3-3, Manhercz 2, Vigvári Vi. 1

 

A csoport állása: 1. Recco 21 pont, 2. Marseille 21 pont, 3. Jug 15 pont, 4. OSC 13 pont, 5. Hannover 11 pont, 6. Spandau 7 pont, 7. Steaua 3 pont, 8. Zvezda 3 pont

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA