Óriási BEAC-bravúr: Az NB I élcsapatát verték az újbudaiak

A női NB I-es kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában az ELTE-BEAC Újbuda bravúros teljesítménnyel 79-73-ra legyőzte a DVTK-t a Gabányi László Sportcsarnokban.

Az évadban először tudott felállni teljes kerettel a BEAC, miután a múlt héten debütáló Shequila Joseph mellett a Sió Kupán szerzett bokasérüléséből felépülve először lépett pályára az NB I-ben - rögtön kezdőként - a nyáron visszatért Barnai Judit.

  

Balogh Judit csapata tehát végre nem foghíjasan kosarazhatott, ami meg is látszott az újbudaiak teljesítményén. A találkozót toronymagas esélyesként kezdő DVTK-t valósággal állva hagyták a hazaiak, akik 16-4-re is vezettek már, majd az első negyed 26-17-es állásnál ért véget.

  

A beac.hu tudósítása szerint a második negyedben "elszakadt a húr" Földi Attilánál, a DVTK vezetőedzőjénél, aki a félpályáig rohant reklamálni egy szerinte rosszul megítélt szabálytalanságnál, amiért technikait kapott.  33-17-nél aztán kikérte idejét a negyedben még pont nélkül álló diósgyőri csapat, amely csak a 16. percben, Green révén első pontjait a játékrészben.

 

A BEAC közel járt már a 20 pontos különbséghez is (39-20) is, de a negyed vége a miskolciaknak sikerült jobban, de a félidőre így is 12 pontos előnnyel mehettek a hazaiak. A tíz pont körüli különbség a harmadik negyedben is megmaradt (sőt, pont tíz volt a végén, 59-49). 

  

A záró etap komoly izgalmakat hozott, hiszen a borsodiak mindent egy lapra téve rohamoztak és fel is jöttek három pontra (69-66), de egyre több volt a fault a vendégeknél, a BEAC-os lányok keze pedig nem remegett meg a büntetőknél. A vége 79-73 lett, győzelmével hatalmas bravúrt ért el az NB I-ben az ELTE-BEAC Újbuda, amely igazi csapatként nőtt esélyesebb ellenfele fölé. 

  

A BEAC első bajnoki győzelmével fel is lépett a 12 csapatos NB I kilencedik helyére.

   

Balogh Judit (BEAC): - 16 éve várok egy ekkora diadalra, türelmes ember vagyok, de remélem, a következőre nem kell újabb tizenhatot várni. Abban bízom, hogy ha egy szekér beindul, akkor azt nehéz megállítani. Pár éve egy francia edzőnek azt mondtam, hogy a lehetetlen nem létezik. Valójában nem gondoltam komolyan, de most szembesültem vele, hogy de, létezik. Innentől, remélem, nincs megállás és bízom benne, hogy ezt a lányok is így gondolják!

  

Női kosárlabda NB I, 5. forduló:

  

ELTE-BEAC Újbuda - DVTK 79-73 (26-17, 17-14, 16-18, 20-24)

  

BEAC: Ivanova 10/6, Czank 10/3, Boros J. 18/6, Mérész 7, Barnai 18

 

Cserék: Joseph 8/3, Koch 2, Orosz, Boros B. 6.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA