Olimpiai bajnok edzője lesz az OSC-nek - maradnak a magyar klasszisok

Varga Dániel lesz az OSC új szakvezetője. Az újbudai klub magyar válogatott vízilabdázói örömmel maradnak és nem követik távozó edzőjüket, Vad Lajost a Vasasba.

A játékosként olimpiai és világbajnok Varga Dániel lesz az OSC vízilabdacsapatának új vezetőedzője, újbudai színekben debütálhat majd így az OB I-ben a 2018-ban visszavonult klasszis, aki a Ferencváros ifjúsági csapatának szakvezetője volt. Ő lesz tehát a Vasashoz igazoló Vad Lajos utódja. 

 

- Valóban, az OSC vezetőedzője leszek a következő szezonban. A klub vezetői egy olyan koncepcióval kerestek meg, amely szakmai szempontból nagyon tetszik. Fontos számomra, hogy nem egy esztendőben, hanem években gondolkodik mindenki, tehát most egy építkezés veszi majd kezdetét. Az is kiemelendő, hogy magyar játékosokból áll majd a csapat és végül: garanciát látok arra, hogy az a szakmaiság, amit képviselek, megvalósítható, elnyerte a klub vezetőinek tetszését - nyilatkozta Varga a vlv.hu-nak.

 

Fontos információ még, hogy az edzőként a Szolnokkal Bajnokok Ligáját, LEN-Szuperkupát, valamint három-három magyar bajnoki címet, illetve kupagyőzelmet jegyző Cseh Sándor - szövetségi munkája mellett - szakmai tanácsadóként segíti mostantól az OSC munkáját.

 

Mint ahogy az is eldőlt, hogy maradnak az OSC magyar válogatott vízilabdázói, azaz Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián és Burián Gergely is újbudai színekben játszik majd. Távozik viszont az ötszörös BL-győztes, olimpiai, világ- és ötszörös Európa-bajnok szerb Andrija Prlainovic, aki a francia Marseille-nél folytatja pályafutását.

 

- Elég sok minden történt az elmúlt hetekben. Sokáig bizonytalan volt a helyzet. Ajánlatot kaptam a Szolnoktól is, nagyon jó elképzelést tártak elém minden szempontból, nagyon tisztességesen közelítettek a velem kapcsolatos helyzethez, amiért hálás vagyok. Az OSC-nél formálódó szakmai stáb számomra garanciát jelent a szakmai munka minőségét illetően, a játékosállomány pedig szerintem mind emberileg, mind a játéktudást tekintve olyan lesz, amire büszkék lehetünk. Valamennyi magyar játékos marad, s ez megsüvegelendő, olyan fejlemény, ami szerintem még jobban össze fogja kovácsolni ezt a csapatot - mondta Manhercz maradása okáról.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA