Női kosárlabda: Szenvedett, de újra nyert a BEAC

Megszerezte sorozatban hatodik győzelmét az ELTE-BEAC Újbuda, amely a playout szombati játéknapján 67-63-as sikert ünnepelhetett az MTK Budapest otthonában.

Döcögősen kezdett a BEAC az MTK otthonában, vezettek is a kék-fehérek 17-15-re az első negyed után. A második játékrész sem sikerült jobban, sok volt a hiba védekezésben és támadásban is, nem véletlenül lépett el a hazai csapat nyolc ponttal (30-22). 

 

A harmadik negyedben viszont jött - mint utólag kiderült - sorsdöntő fordulat.  Beckley mellett Kostowicz és Laklóth is elkezdte szórni a pontokat, ennek is köszönhetően 28-12-re behúzta ezt a szakaszt a BEAC, megalapozva zsinórban hatodik NB I-es sikerét -  nem mellesleg negyedik győzelmét aratta az idényben Balogh Judit csapata az MTK ellen.

 

A végén ugyan szoros lett a csata, négy ponttal nyertek az újbudai lányok, akik a Vasas elleni, hazai idényzárón a 9. hely megszerzéséért lépnek majd pályára szerdán este.

 

Balogh Judit (BEAC):Sohasem látott sorozatban vagyunk, nem is szeretnénk megállni. A félidőben kicsit felgyújtottam a házat, mert égő házban jobban játszunk. Minden ilyen égő házra jól reagál a csapat, lehet, hogy tűzoltók lesznek a játékosaink majd később. (beac.hu)

 

MTK Budapest - ELTE-BEAC Újbuda 63-67 (17-15, 13-7, 12-28, 21-17)

 

BEAC: Szabó D. 5/3, Dúl 11/6, Laklóth 7/3, Beckley 22/6, Kostowicz 14

 

Cserék: Galántai 3/3, Suppán 2, Kovács V., Papp K. 1, Angyal N., J. Mandics 2, Tóth D.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA