Női kosárlabda: Megvan az első BEAC-győzelem a playoutban

Egy rendkívül hullámzóan és izgalmasan alakuló bajnokin szerezte meg a két pontot az ELTE-BEAC Újbuda, 65-64-es győzelmet aratva a BKG elleni, idegenbeli playout-találkozón a női kosárlabda NB I-ben.

Az első félidőben szinte végig vezetett a BEAC, de aztán fordult a kocka, tíz pont előnye is volt a hazai pályán játszó BKG-nak. Az újbudai lányok azonban óriásit küzdve, egy perc alatt hétpontos hátrányból egypontos előnyt kovácsoltak, ezzel pedig végül megnyerték a fontos bajnokit (65-64) Szigetszentmiklóson.

 

A BEAC jelenleg ötpontos előnnyel vezeti az alsóház tabelláját a Cegléd előtt.

 

A hosszú ideje remek formában kosarazó Czank Tímea 20 ponttal 8 lepattanóval és 4 assziszttal zárta a találkozót, de a BEAC fiatal center, Juhász Angéla is kitett magáért, dupla-duplával (11 pont, 10 lepattanó) abszolválta a kiélezett csatát.

 

Horváth Bianka (BEAC):Minél nehezebb helyzetben vagyunk, annál jobban összetartunk. Azt mondtam a lányoknak az öltözőben, hogy félelmetes, mennyire hisznek egymásban és a csapatban. Nagyon sok hullámvölgyben voltunk, inkább lent jártunk, mint fönt. Hogy a végén Boros Julcsi el merte vállalni a triplát úgy, hogy előtte egyet sem dobott be, ráadásul a csapattársak is biztatták erre, az csodálatos. Ebben rejlik az erőnk, a csapategység visz minket folyamatosan előre. (beac.hu)

 

Női kosárlabda NB I, rájátszás a 9-12. helyért:

  

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ELTE-BEAC Újbuda 64-65 (17-24, 12-10, 25-13, 10-18)

  

BEAC: Koch 9/3, Ivanova 2, Czank 20/6, Boros J. 11/3, Juhász A. 11/3

  

Cserék: Dénes, Orosz Zs. 3/3, Zsámár 9/9

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA