Női kosárlabda: Egy félidőn át tartott a BEAC-csoda a címvédő ellen

A címvédő Sopron elsősorban remek második félidei játékával győzött a BEAC otthonában a női kosárlabda NB I-ben, de az újbudai gárdának nincs oka a szégyenkezésre.

A BEAC az első félidőben remekül tartotta magát, az első negyedet megnyerte, a félidőben pedig csupán három pont volt a hátránya. A folytatásban aztán az Euroliga-címvédő Sopron érvényesítette a papírformát és végül 17 ponttal győzött.

 

A második félidőben azzal fordult igazán a kocka, hogy a kontinens egyik legjobb női kosárlabda-csapata váltani tudott, és szigorúbb védekezéssel, illetve gyorsabb ritmusú támadójátékkal gyűrte maga alá újbudai ellenfelét. A BEAC számára biztató lehet a mutatott játék a jövőre nézve, ezt emelte ki Mészárosné Kovács Andrea vezetőedző is.

 

- Gratulálni tudok a csapatnak, nagyon büszke vagyok a lányokra. Az a célunk, hogy jól tudjunk kezdeni mérkőzéseket, ma jó koncentrációval, akarattal dolgoztak a lányok, védekezésben működött, amit megbeszélünk. Ha hibáztunk, tudtunk korrigálni. Szépen haladunk előre védekezésben, azt tudom mondani, elégedett lennék hasonló teljesítménnyel a következő hetekben - fogalmazott a szakember.

 

A BEAC a 7. helyről várja a folytatást, a Sopron pedig 15 meccséből 14-et megnyerve vezeti a tabellát.

 

E.ON ELTE BEAC – SOPRON BASKET 62–79 (22–17, 16–24, 11–22, 13–16)
 

BEAC: Green 21/9, Angyal 11/9, Milkovics 3/3, Tóth F. 4, Vojtulek 15

 

Cserék: Orosz Zs. 6/6, Juhász A. 2, Zsámár L., Koch, Katona B.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA