Női kosárlabda: Bejutott az újbudai BEAC az NB I felsőházába

A BEAC elhozta a két pontot a Ludovika Arénából, ezzel pedig biztossá vált, hogy a női kosárlabda NB I újbudai csapata ott lesz a legjobb nyolcban, azaz idei playoff-küzdelmekben.

Miután a TF magabiztosan verte a Vasast szombaton este, klasszikus ki-ki mérkőzésre került sor a Ludovika Arénában. A Csata és a BEAC bajnokija a két középső negyedben dőlt el, ekkor az újbudaiak jelentős hátrányból felállva a maguk javára fordították a találkozót és előnyük a végső dudaszóig ki is tartott.

 

Az igazán nagy fordulat a harmadik negyedben jött el, ekkor a vendégek egy 13-0-s rohammal elléptek ellenfelüktől, elsősorban a nagyszerű napot kifogó (25 pont, 7 lepattanó, 10 assziszt, 7 kiharcolt fault) amerikai Morgan Green kosarainak köszönhetően, és végül hatpontos sikert arattak a Ludovika Arénában megrendezett fővárosi rangadón.

 

Ezzel eldőlt, hogy a BEAC a 2022/2023-as idényben a legjobb 8-ban végez a női kosárlabda NB I-ben.  Most egy háromhetes bajnoki szünet következik, majd az utolsó alapszakaszbeli találkozót március 25-én, a Cegléd ellen vívja majd az újbudai gárda a Gabányi Sportcsarnok parkettjén.

 

LUDOVIKA CSATA - E.ON ELTE BEAC 66-72 (19-7, 14-20, 9-23, 24-22)

 

E.ON ELTE BEAC: Angyal 10/3, Vojtulek 17, Milkovics 5/3, Green 25/3, Radócz

 

Cserék: Koch 2, Katona 4, Zsámár 5, Juhász 4

 

Mészárosné Kovács Andrea (BEAC): - Elképesztően büszke vagyok a védekezésünkre, az egész szezon során nem láttam még a maihoz hasonló teljesítmény, a játékosok egymást segítették ki. A harmadik negyedbeli ritmusuk szinte megállíthatatlan volt. Morgan Green nem csak a pontokat termelte, hanem tíz gólpasszával csapattársait és a csapatot is segítette, nagyon büszke vagyok rá. A csereként pályára lépő játékosok is rengeteget tettek a közösbe, szinte mindig volt valaki, aki húzta a csapat szekerét. A padról beszállók is bizonyítottak, hogy a jövőben több játéklehetőséget érdemelnek. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA