Női kosárlabda: A 27 pontos első félidő után is nyerni tudott a BEAC a kulcsrangadón

Az első félidőben csupán 27 pontot szerzett az E.ON ELTE BEAC a női kosárlabda NB I 10. fordulójában, a Ludovika Csata ellen, de végül szoros küzdelemben így is 78-76-os, nagyon fontos sikert aratott hazai pályán.

Ünnepi pillanatok vezették fel a fővárosi kosárrangadót, hiszen „Újbuda Sportjáért” életműdíjat vehetett át a BEAC kosárlabda-szakosztályában, valamint a kerület sportéletében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az újbudai kosárlabdasport meghatározó alakja, Szabari János kosárlabdaedző és sportvezető.

 

A díjat Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át a feldobás előtt.

 

 

A további BEAC-ünnepre az első félidő nem sok okot adott, hiszen a Csata 34-27-es előnnyel vonulhatott a a nagyszünetre a Gabányi László Sportcsarnokban. A válogatott szünet utáni forma mindkét oldalon gondot okozott, a hazaiaknál például a 23 százalékos dobóteljesítmény volt az oka elsősorban a gyengélkedésnek. A fordulás után viszont a fordulat is megjött.

 

Green kiszorított helyzetből, dudaszóra dobott elképesztő triplát és ez egyfajta jelzés is volt a társaknak, akik sokkal jobb ritmusban és jóval ponterősebben is játszottak a folytatásban. A BEAC 36-36-nál egyenlített, majd egy 11-2-es rohammal át is vette a vezetést, az utolsó tíz perchez 53-54-es állásnál érkeztek a csapatok.

 

55-59-nél még reménykedhetett a Csata a győzelemben, de innentől kezdve a BEAC jobbára a kezébe vette az irányítást. A sikeres távoli és közeli kísérleteknek köszönhetően a hazaiak 71-66-ra megléptek négy perccel a találkozó vége előtt, majd már csak 44 másodperc volt hátra, amikor 76-71-re vezettek Greenék, köszönhetően a parádés triplát elhelyező és a mezőny legjobbjának bizonyuló Angyal Barbara (egykori Csata-nevelés) dobásának is (Videó itt!).

 

Így is nagyon izgalmas lett a végjáték, de a BEAC két pontot megőrzőtt az előnyéből és 78-76-ra diadalmaskodott. Ezzel az újbudaiak ötödik sikerüket szerezték meg az idei szezonban, amivel az is eldőlt, hogy az alapszakasz felénél a legjobb nyolcban zár az NB I-es tabellán a BEAC, bebiztosítva ezzel helyét a Magyar Kupa mezőnyében - írja a beac.hu.

 

Tippmix NB I, 10. forduló:

 

E.ON ELTE BEAC – Ludovika Csata 78-76 (17-16, 10-18, 26-20, 25-22)

 

BEAC: M. Green 12/6, Angyal B. 18/9, Milkovics 7/3, Tóth F. 14/3, Vojtulek 18

 

Cserék: Radócz 3/3, Orosz Zs. 6/3, Katona B.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA