Nem sikerült egyről a kettőre jutni

Rendkívül gyenge első félidő után a másodikban már csak futottak az eredmény után, és bár jelentős hátrányból sikerült visszaküzdeni magunkat, a végén a hazaiak örülhettek a december 10-én Pécsett.

PINKK-Pécsi 424 - BEAC Újbuda 74-64 (17-13, 24-8, 18-25, 15-18)
Pécs V.: Bognár, Jurák, Lövész
 

PINKK: Gémes-Sarok 10, Bozóki 10, Ristic 5, Benke 7/3, Markovic 20 Csere: Kovalcsik, Sánta 7, Szabó 3/3, Ruják 2, Séra 4, Martonosi 6 Vezetőedző: Halmai Gábor
 

BEAC: Lelik 7/3, Süle 12/6, Pál 18/6, Szabó, Barnai 5 Csere: Pusztai 7, Gocsmann, Kocsis, Király 5/3, Boros 2, László, Suppán 8 Vezetőedző: Balogh Judit

 
Nem kezdődött jól a találkozó, több szempontból sem. Alig 3 percnyi játék után Szabó Flóra bokája kifordult, miközben az eredményjelzőn már 9-1 állt. A MAFC-nál a pontok helyett leginkább a faultok gyűltek. Barnai Judie pillanatok alatt hármat is szerzett a palánk alatt, így gyorsan magassági hátrányba került a csapat. Ugyanakkor az ellenfelet sem kellett félteni, hiszen az első 10 percnyi támadójátékban 13 pontból 11-et büntetőből szerezett a MAFC, gyakorlatilag ennek hála sikerült játékban maradni. Csupán Pál Szandi volt eredményes középről szerzett kosarával.
 
A második negyed Lelik Réka büntetőivel indult, így két pontra sikerült felzárkózni (17-15). Azonban az egyenlítés helyett a Pécs repesztett egy gyors 11-0-át, így pillanatok alatt 13 pont lett a MAFC hátránya. A MAFC edzőjének Balogh Juditnak az időkérése sem segített. Rendkívül bátortalan, pontatlan támadások következtek, nem sikerült a helyzeteket találni sem a palánk közelében, sem távolabb. Mindössze 8 pontot tudtak összekaparni a második negyedben és a 16 ponttal elvesztett etap gyakorlatilag megpecsételte a sorsukat. A félidőben 41-21 állt az eredményjelzőn.

 

A harmadik negyedre amolyan minden mindegy alapon léptek pályára a MAFC-os lányok. Balogh Judit egészpályás támadást vezényelt, és elkezdtek a felzárkózni, a negyed közepén 51-39-re csökkent a különbség. Ekkora már a másik kezdő magasemberét is elvesztette a MAFC, az 5. faultját begyűjtő Judie-t is, aki mindössze 17 percet tölthetett a pályán. A játékosok hiánya egyre nagyobb hátrányt eredményezett, de ezzel együtt a harmadik negyedben szerzett 25 pont több volt, mint amit az egész első félidőben szereztek.

 

A záró etapban többször is sikerült felzárkózni. 69-63-nál „lőtávolba” került a csapat, ám a dupladuplát elérő Markovic (20 pont, 11 lepattanó) és a magabiztos pécsi büntetőzés (24/26) megakadályozta, hogy a magunk javára fordítsák a mérkőzést. Hiába sikerült megnyerni a második félidő mindkét negyedét, ez csak arra volt elegendő, hogy kozmetikázzanak az eredményen.

 

Halmai Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ilyen rossz sorozat után rendkívül nehéz nyerni. Az első félidőben minden rendben volt, aztán kissé görcsössé váltunk.

 

Balogh Judit: – Felébredtünk, mint Csipkerózsika, csak a herceg már elment.

 

forrás: beac.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA