Nem lehetnek nézők az OSC rangadóján sem

Zárkapus lesz a pénteki OSC-Eger OB I-es vízilabda-rangadó is a Nyéki Imre Uszodában, ahol új fertőtlenítési rendet is bevezettek.

Mint ismeretes, a magyar kormány szerdán országos veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt, ennek részeként a kabinet minden olyan eseményt betiltott, amelyre zárt térben 100, nyitott térben pedig legalább 500 ember részvételével került volna sor.

 

Ez alapján

 

a Magyar Vizilabda Szövetség Ügyvezetői Testülete úgy döntött, hogy valamennyi felnőtt és utánpótlás, országos és regionális bajnoki mérkőzése zártkapus megrendezését rendeli el. Az indoklás szerint ezek az intézkedések a megelőzést szolgálják.

 

Az A-Híd OSC-Újbuda ennek megfelelően be is jelentette, hogy pénteken (19:30) nézők nélkül fogadja majd az Egert az OB I alapszakaszából elhalasztott rangadón, a Nyéki Imre Uszodában. 

 

Mint arról beszámoltunk, a BEAC és a MAFC mérkőzései is zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre - már a hétvégén.


 

Új fertőtlenítési rend a Nyékiben

 

Az újbudai klub még szerdán egy felhívást is közzétett a járvány, illetve annak megelőzés kapcsán.

 

"Kedves Szurkolók! Kedves Szülők!

 

Tekintettel a nemzetközi járványügyi helyzetre, egyesületünk és a Nyéki Imre Uszoda új fertőtlenítési rendet vezetett be.

 
Az előírt szabályokat szigorúan betartva, nyitvatartási időben folyamatosan, fokozottan fertőtlenítjük a belső felületeket (korlátok, kilincsek, mosdóhelységek,öltözök stb.). A kihelyezett kézfertőtlenítők használata javasolt!

 
Kérjük, hogy a nálunk sportolók, hozzátartozók, és a mérkőzéseinken megjelenő szurkolók, felelősségteljesen, bármilyen betegség tüneteivel (láz, köhögés, vagy orrfolyás, influenzaszerű tünetek) , ne menjenek közösségbe!

 
Amennyiben olyan személlyel kerültetek kapcsolatba, aki vírusfertőzött területről érkezett, jártatok az elmúlt két hétben ilyen helyen és fertőzésre utaló jeleket észleltek magatokon, NE gyertek az uszodába!

 
Köszönjük az együttműködést!" - írta az OSC közleményében.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA