Nem jött be a "hazai" pálya, győzött a Kaposvár

Szinte végig kontrollálni tudta a mérkőzést a külső és belső posztokon egyaránt fölényben játszó Kaposvár, és végül 10 pontos különbséggel nyert.

Az amerikai Dunn szerezte az első pontokat kaposvári oldalon, majd Hot triplája hullott a gyűrűbe. A somogyiak jól használták ki a fővárosiak kezdeti pontatlanságait és gyors ellenakciók nyomán szereztek vezetést. A vendégek Evans triplájával léptek meg, ám 5–13-nál már ki is kérte első idejét Jovica Arsics vezetőedző. A Spica, Hendlein, Ivosev trió a palánkok alatt egyértelmű fölényben volt, Evans pedig kintről volt eredményes. Ennek eredményeképp a negyed vége előtt már tíz pont felett is volt a két csapat közti különbség.

 
A folytatásban próbált közelebb férkőzni a MAFC, de Papp Péter a somogyiak szempontjából a legjobbkor szerzett triplát. A budapestieknél Neighbour volt talán a legaktívabb, aki öt ponttal és egy szép blokkal is kivette a részét a MAFC felzárkózásából. Tíz alá kerültek Misekék, így Fekete Ádám vezetőedző is megszakíttatta a játékot. A korábban jól működő kaposvári védekezés már nem volt olyan hatékony, mint korábban, ráadásul Evans ellen sportszerűtlen hibát is ítéltek a játékvezetők. A MAFC nem élt a lehetőséggel, Dunn pedig két triplával büntetett a túloldalon. A szünet előtt Misek 3+1-es akciója, majd két büntetője adott új reményt a budapestieknek, akik a 35–44-re alakították az eredményt a félidő végére.
A nagyszünet után Davis 2+1-ére Ivosev válaszolt hasonlóképp a túloldalon, így nem változott a különbség. Cvetkovics korán megkapta negyedik személyi hibáját, azonnal le is cserélték. A sarokból szerzett triplákkal hat pontig jött fel a MAFC, de a játékrész vége előtt jött Evans újabb hármasa. A fővárosiaknál Neighbour gondoskodott arról, hogy csak hét pontos legyen a kaposváriak előnye az utolsó játékrész előtt.

 
A remeklő Evans „futtából” lőtt hármasa vezette fel a záró szakaszt, majd szép ziccert is szerzett. A 33. percben Cvetkovics kipontozódott, a kaposváriak pedig Papp Péter újabb hármasával léptek el. Ismét tíz pont feletti volt a különbség, Evans dobásaival szemben pedig nem volt ellenszere a budapestieknek. Négy perccel a vége előtt Papp Péter büntetőivel lett 62–82 az eredmény, de még ekkor sem adta fel az ellenfél, amely 71–82-re zárkózott. Az utolsó percek azonban Dunn triplája miatt sem hoztak már érdemi változást, így teljesen megérdemelten nyert a Kaposvári KK - tudósított a delfinek.hu oldal.
 
FÉRFI KOSÁR NB I
MAFC–KAPOSVÁRI KK 81–91 (12–23, 18–21, 25–18, 26–29)
Oroszlány, 500 néző. Vezette: Papp P., Győrffy, Rácz Zs.
 
MAFC: HOT 18/9, Lakits 3, Fodor M. 6, Cvetkovics, Davis 19/3. Csere: NEIGHBOUR 18/15, MISEK 15/6, Szanyi, Debreceni 2. Edző: Jovica Arszics
 
KAPOSVÁR: DUNN 24/9, EVANS 27/12, HEINDLEIN 13, Ivosev 5, Spica 12. Csere: PAPP P. 10/6, Hock. Edző: Fekete Ádám
 
Az eredmény alakulása. 4. perc: 5–10. 8. p.: 5–17. 12. p.: 15–28. 17. p.: 28–36. 23. p.: 39–49. 28. p.: 49–59. 33. p.: 55–71. 38. p.: 71–82
Kipontozódott: Cvetkovics (33. p.), Ivosev (37. p.)
 
MESTERMÉRLEG
Jovica Arszics: – Fizikailag sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt ellenfelünkkel, mindez főleg a lepattanózásban látszott meg, hiszen a Kaposvár kétszer annyi lepattanót szedett le. Ellenfelünknél Dunn és Evans is kiváló dobóformát mutatott, amit nem tudtunk ellensúlyozni. Misek Leventét kisebb sérülés hátráltatta, emiatt nem tudtunk teljes kerettel edzeni. Nekünk ebben az állapotban jelenleg sok a szerda-szombat ritmus.
 
Fekete Ádám: – Végig jó ritmusban, koncentráltan játszottunk. Igazi csapatként működtünk, ennek is köszönhetjük győzelmünket. Meg kell említenem azonban, hogy csapatomban mindig volt egy játékos, aki ki tudta rángatni a szekeret, ha gondba kerültünk. Köszönjük az oroszlányi szurkolók támogatását, nekik is köszönhetően úgy tűnt, mintha hazai pályán játszottunk volna.

 
forrás: bb1.hu, nemzetisport.hu, mafcbasket.hu, kosarsport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA