NB III: Az egyik bajnokesélyes az egy pontnak is örülhetett a Kelen SC ellen

A tavalyi bronzérmes, jelenleg listavezető Veszprém otthonába látogatott a Kelen SC, amely egészen a 92. percig győzelemre állt, végül egy ponttal kellett beérnie az NB III Nyugati csoportjának 8. fordulójában. A legutóbbi körben aztán már összejött az idegenbeli siker.

Veszprémben a gólnélküli első félidőt követően az 58. percben Pintér Bence szerzett remekül labdát a saját térfelén, majd kiváló indítása után csak bravúros mozdulattal tudott tisztázni a kapu előtt a hazaiak utolsó mezőnyjátékosa. A szögletre mentett labda aztán a kapu előterébe került, onnan nem sikerült felszabadítania a védőknek, végül Timári Norman csapott le a labdára, lerázta emberét, majd okosan Oláh László elé tálalt, aki hat méterről, a blokkolni igyekvő védő lábai között a kapuba gurított, ezzel szerzett vezetést a Kelen - számolt be a klubhonlap.

 

Nem sokkal, mindössze nyolc perccel később, egy remek labdajáratást követően a jobb szélen Németh Kristóf verte meg egy az egyben emberét, centerezésekor a labda még felpattant egy lábon, azt azonban a levegőben megszelídítette, majd a kapuba rúgta Oláh, aki így egyszerre duplázta meg a meccsen és a szezonban rúgott találatai számát, hiszen összesen már négy gólnál jár hat mérkőzésen a nyáron érkezett játékos.

 

A 76. percben Bakos szépített, de a 92. percig úgy tűnt, a Kelen bravúrgyőzelmet arathat az egyik bajnokesélyes otthonában. Ekkor azonban egy szögletet követően a hosszú oldalon mindenkinél magasabbra emelkedett Dobsa Gergő, és védhetetlenül fejelte vissza a labdát a kapuba. A 2-2-es végeredménnyel a hazaiak továbbra is az élen álltak, míg Bogdán Csaba csapata a felsőház tagjaként a 9. volta tabellán.

 

A listavezető Veszprém otthonában jó eredménynek számít a döntetlen. Nyilván, ha azt nézzük, hogy már 2-0 arányban is tudtunk vezetni, és a 92. percben még 2-1 –re álltunk, akkor akár csalódottak is lehetnénk, viszont fontos, hogy minden teljesítményt és eredményt reálisan értékeljünk. A Veszprém a mérkőzés nagy részében többet birtokolta a labdát, kezdeményezőbb volt és több helyzetet is alakított ki nálunk. Mi viszont fegyelmezetten és jól védekeztünk, veszélyesek voltak az ellentámadásaink, amikből most hatékonyak tudtunk lenni. Különösen értékesnek tartom a két rúgott gólunkat, hiszen ellenfelünk az első hat forduló alatt, csupán egy gólt kapott! Véleményem szerint összességében a döntetlen reális, és jó eredmény egy kiváló csapat otthonában! - értékelt a szakvezető.

 

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló:

 

Veszprém - Kelen SC 2-2 (Bakos 76., Dobsa 92., ill. Oláh 59., 67.)

 

A múlt hétvégi fordulóban, Téskándon már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a XI. kerületi gárda. A hazaiak ugyan már a 2. percben előnybe kerültek, de a Kelen már az első félidőben fordítani tudott Borbély, majd az ismét eredményes Oláh góljával.

 

Sőt, a második játékrész közepén Vass Benjámin már a harmadik vendégtalálatot jegyezte, a 94. percben Simonfalvi szépítése pedig már csak szépségtapasz volt a házigazda számára. 3-2-s győzelmével a Kelen SC fellépett a táblázat 7. helyére, így igen előkelő és kedvező pozícióból várhatja az őszi folytatást.

 

NB III, Nyugati csoport, 9. forduló:

 

Technoroll Téskánd SE - Kelen SC 2-3 (Szinay 2., Simonfalvi 94., ill. Borbély 16., Oláh 36., Vass B. 69.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA