Nagyot küzdött, de ez sem volt elég a MAFC-nak

A KTE szinte végig vezetett, a végén viszont nagyon megizzadt riválisa ellen. Djukanovics 21 ponttal debütált. Az egyetlen sikerrel álló Kecskemét a szintén egy győzelmet számláló MAFC-ot fogadta az élvonal kilencedik fordulójának utolsó mérkőzésén. A játéknap előtt a hazaiak öt, a vendégek nyolc bajnokin voltak túl.

KTE-Duna Aszfalt – MAFC 77-69 (22-11, 19-16, 17-22, 19-20)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Pálla Z., Fodor A., Kovács N. (Balogh L.)

 

KTE: DJUKANOVICS 21/3, Pongó Ma. -, DJERASZIMOVICS 22, Ivosev 14, KARAHODZICS 14. Csere: Pongó Má. 6, Mészáros -, Hegedűs -.

 

MAFC: Smith 9/3, Misek 7, Kovács Á. 12/3, SIHOTA 20/12, Poscic 6. Csere: Polyák 12/6, Kucsora 3/3, Lakits -.

 

Kipontozódott: Lakits (37. perc)

 
Karahodzics, Ivosev majd Djeraszimovics is betalált, Poscic révén válaszolt a 6-0-s KTE-rohamra a MAFC. Ivosev és Djeraszimovics azonban tovább növelték a különbséget a két csapat között, és immár 11-2-t mutatott az eredményjelző. A fenti három KTE-játékos húzta a csapatot, az első nyolc percben ők jegyezték a csapat mind a 17 pontját, míg a fővárosiak részéről Poscic, Misek és Sihota osztozkodtak a nyolc meglévő egységen. Djeraszimovics kettő plusz egyes akciója is hibátlanra sikeredett, de Kucsora is három egységgel felelt, utóbbi a vonalon túlról célzott remekül. Djukanovics büntetővel debütált új csapatában – kétszer annyi pontot szerzett a KTE az első negyedben, mint ellenfele (22-11).

 

Az új KTE-igazolás aztán akcióból is eredményes volt, majd egy újabb büntetőt tett a helyére (25-11). Smith újra pályára került a vendégeknél, kapott is egy faultot, két jó büntetővel törlesztett. Sihota 29-13-nál süllyesztette el csapata – és a meccs – addigi második tripláját, majd Smith is kintről talált be, sőt Kovácsnak egy gólpasszt is kiosztott (29-21). Időt kért a MAFC, látótávolságon belülre került a rivális, melyben Karahodzics jegyezte a következő pontot – a KTE 30. pontjánál Djeraszimovics és Ivosev 8-8, Karahodzics és Djukanovics 7-7 egységnél járt, más rajtuk kívül nem jegyzett kosarat a csapatból. Kovács is kintről talált be, de a KTE légiósnégyesét továbbra sem tudta tartani a MAFC. Polyák László is első meccsét játszotta csapatában, egy triplával köszönt be nem sokkal a félidő vége előtt, de így is jelentős, 41-27-es hazai előnnyel zárult az első húsz perc.

 

A 41 hazai pontból Djeraszimovics 14, Djukanovics 11, Karahodzics és Ivosev pedig 8-8 pontot jegyzett – továbbra is a KTE légiósai voltak tarthatatlanok.

 

Karahodzics duplájával indult a második félidő, majd Sihota jegyzett egy triplát és egy duplát, közte viszont Djeraszimovics is betalált. Polyák büntetői ültek, Sihota pedig újabb hármast tett a helyére – 45-37-re zárkózott a MAFC, sőt Kovács kosarával már csak hat volt közte. Pongó Máté és Ivosev állították vissza a tízpontos differenciát, amely állandósulni is látszott. Közben Djukanovics megszerezte a hazaiak első tripláját – nem fért közelebb riválisához a MAFC, 58-49-ről indult az utolsó tízperces etap.

 

Kovács betalált, elkezdte a zárkózást a vendég együttes, majd Misek kettő plusz egyes akciója is megzörgette a hálót, Polyák pedig egy kettest tett a helyére (58-56). Erre a hazaiak mestere rögtön időkéréssel reagált, ami után Karahodzics törte meg a hazai gólcsendet. 60-58-nál jött a fordulat, Sihota és Polyák hármasa már MAFC-előnyt jelentett – 33 percig egy momentum erejéig sem vezetett a MAFC, azonban pillanatok alatt a meccs esélyesévé lépett elő. Forray ismét időt kért, Djeraszimovics büntetőivel kapaszkodott a hátrányhoz addig nem szokott KTE, sőt visszavette a vezetést. Négyre nőtt a hazai fór (70-66), majd Djukanovics büntetőzött feles mérleggel, miközben a MAFC-ból az öt faultos Lakits kiszállt. Az újonc Djukanovics 21. pontját jegyezte, egy perccel a vége előtt néggyel vezetett a KTE, innen pedig már nem volt visszaút a nagyot küzdő MAFC-nak: 77-69-re nyert a Kecskemét.

 

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője: - Gratulálok a csapatomnak! Az elmúlt hetekben rossz szériában voltunk. Keményen dolgoztak a játékosok, az első félidőben maradéktalanul meg tudtuk valósítani azt, amire felkészültünk. A második félidőben figyelmetlenségekből kaptunk pontokat. Tetemes előnyről vette át a MAFC a vezetést, de nem estünk pánikba, még szorosabbra vettük a védekezésünket. Gratulálok a MAFC-nak!

 

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: - Először is gratulálok a Kecskemétnek! Egyszer ez a rossz széria véget ér. Úgy éreztem, hogy volt egy pont, ahol átfordulhatott volna a mérkőzés. Megleptük őket egy letámadással, és ez visszahozott minket a mérkőzésbe támadásban is. Hatvannégy-hatvannál rémületet láttam az arcokon, és nem csak a saját játékosaink arcán. Itt azonnal megváltozott a játék felfogása – egy kicsit rutinosabban kellene kezelni az ilyen helyzeteket. Egy nagyon jó, kemény mérkőzés volt. Sportszerű meccsen a Kecskemét győzött.

 

forrás: bb1.hu 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA