Nagyon fontos győzelmet aratott a BEAC a női kosárlabda NB I-ben

Végig magabiztos kosárlabdát bemutatva aratott fölényes győzelmet az E.ON ELTE BEAC a BKG ellen a női NB I-ben.

Az első percek vendégvezetését és szorosabb játékát egy 7-0-s BEAC-roham zárta le, onnantól kezdve végig - és egyre magabiztosabban - vezetett a hazai csapat a Gabányi László Sportcsarnokban. A sérülése után visszatérő Green, valamint Angyal és Vojtulek vezetésével robogó újbudai gárda csak a második negyedben torpant meg kissé, de azt a játékrészt is megnyerte a szigetszentmiklósiak ellen.

 

A nagyszünet után a padról beszállt Zsámár tripláinak is köszönhetően még jobban elhúzott a BEAC, amely olykor szemre is tetszetős játékkal nyert végül 92-57-re. A horvát center, Ana Vojtulek 21 ponttal, 9 lepattanóval és 7 assziszttal lett a meccs legjobbja. 

 

A 8. győzelmét arató BEAC a 6. helyről várja a folytatást az NB I-ben.

  

Mészárosné Kovács Andrea (BEAC): - Az első félidőben dolgoztunk, jól védekeztünk, ez hozta magával, hogy jó ritmusban támadtunk és jó százalékkal értékesítettük a helyzeteket. A második negyedben volt egy kicsi megtorpanásunk, de a meccs legnagyobb részében abszolút pozitív volt a csapat támadásban, védekezés, egyénileg. Harminc asszisztot adtunk, extra dobóformát fogtunk ki, hazai pályán is ritkán tudunk 55 százalékos triplamutatót hozni. Csak gratulálni tudok a csapatnak és a lányoknak is egyénileg. Ellenfelünkön látszott, hogy nincs minden rendben, kitartást kívánok nekik, örülök, hogy a BEAC-ban pillanatnyilag nem kell ilyen problémákkal megküzdenünk. (beac.hu)

 

TIPPMIX NŐI NB I. A CSOPORT, 18. FORDULÓ:

 

E.ON ELTE BEAC – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 92-57 (25-15, 20-17, 21-11, 26-14)

 

BEAC: M. Green 11/9, Angyal 13/3, Orosz Zs. 4, Tóth F. 9/3, Vojtulek 21/3

 

Cserék: Milkovics 5/3, Juhász A. 3, Koch 2, Zsámár L. 11/9, Radócz 11/3, Katona B. 2, Benke S.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA