Nagy győzelmet aratott a MAFC

Nem sikerült jól Dragan Alekszics debütálása a Sopron kispadján. A kék-fehérek nem lesznek ott a kupadöntőn.

MAFC – Sopron KC 87-77 (22-16, 27-25, 21-14, 17-22)
Gabányi László Sportcsarnok, 800 néző
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Pozsonyi L. (Bodrogváry I.)

MAFC: Smith 13/3, Misek 12/9, Kovács Ád. 9/3, Sihota 22/15, Poscic 15. Csere: Lakits -, Polyák 16/3.

 
Sopron: Johnson 18/6, Ruják 9/3, Myles 9/3, Dénes -, Spica 15. Csere: Mills 11/3, Dufault 10, Tóth G. 5/3, Takács -.
Kipontozódott: Ruják (38. perc), Dufault (40. perc)

 

Szombaton délután hazai pályán fogadta a MAFC a Sopron KC csapatát a 13. bajnoki fordulóban. Mindkét csapat számára égető szükség lett volna a győzelemre. A hazaiak az utolsó két hely elkerülése érdekében szerettek volna feljebb kapaszkodni a tabellán. A soproniak viszont jelentősen alulteljesítenek az idei szezonban. Emiatt a múlt héten Sabáli Balázs lemondott a vezetőedzői posztról, helyét pedig Dragan Alekszics vette át. A korábbi szolnoki sikeredzőnek ez találkozó jelentette a debütálást a Sopron kispadján.

 

Smith triplája nyitotta mérkőzést, majd Spica szépített a palánk alatt a túloldalon. Folyamatosan a hazaiak tartottak előrébb, először az 5. percben, Mills triplája után sikerült egyenlítenie a Sopronnak. Dufault közelije után a vezetést is átvette Dragan Alekszics csapata, ám a negyed hátralévő részében egyértelműen a budapestiek domináltak. Az utolsó másodpercben még Kovács hárompontosa is beesett a sarokból, így egy 11-3-as rohanással zárta le az etapot a MAFC (22-16).

 

A második negyed is hasonló forgatókönyv alapján zajlott. A soproniaknak sikerült felzárkózniuk egészen egy pontig, de a hazaiak részéről mindig érkezett a válasz. Úgy tűnt Johnson triplája után, hogy a hajrá szoros lehet, de ekkor Misek is értékesített egy távolit. Végül tisztességesnek mondható, nyolcpontos előnyre tett szert a MAFC, köszönhetően az extrát játszó Sihotának. Az erőcsatár gondolkodás nélkül emelte rá a triplákat, hibázni pedig gyakorlatilag nem tudott (49-41).

 

A MAFC és Sihota ott folytatta, ahol abbahagyta. Az erőcsatár bedobta ötödik tripláját is nyitásként, majd Smith toldotta meg egy duplával. Johnson pontjaival próbált zárkózni az SKC, de Misek gyors öt pontja gyorsan lehűtötte a vendég kedélyeket. A Sopron ezután csak futott az eredmény után. A hazaiak vezetését nem veszélyeztette semmi, Sihota mellett Misek, Polyák és Poscic is jó teljesítményt nyújtott, míg a vendégeknél nem akadt igazi vezér. Johnsonnak akadtak felvillanásai, de ez sokra nem volt elég (70-55).

 
A záró etap sem hozott változást. Hiába próbálkozott Dragan Alekszics többféle felállással, és próbálta megtalálni a legjobb ötösét, a hazaiaknak rendre bejöttek a húzásaik. 10-15 pont körült állandósult a vezetésük. Három perccel a vége előtt Johnson talált be távolról, de még így is 80-68-ra a hazaiak vezettek. Az időkérés után gyorsan kiderült, hogy többre már nem futja ezen az estén a Sopron erejéből, így a MAFC megérdemelt győzelmet aratott (87-77). Ezzel a vereséggel pedig az is eldőlt, hogy a soproniak nem lesznek ott a kupadöntőn.

 
MESTERMÉRLEG
Jakab Máté, a MAFC vezetőedzője: - Nagyon nagy élmény volt ez a mérkőzés. Úgy gondolom, hogy a szív diadala volt. Ebben a szezonban még nem láttam a fiúkat ennyire koncentráltan játszani 40 percen keresztül. Ezúttal nem voltak akkora kilengéseink, mint a Kaposvár ellen, tudatosak voltunk támadásban is. Szeretném ezt az első NB I.-es győzelmemet Gombkötő Norbertnek ajánlani, aki anno elindított edzői pályámon.

 

Dragan Alekszics, a Sopron vezetőedzője: - Nagyon sok hullámvölgy volt a játékunkban. A játékosok nem rendelkeznek megfelelő önbizalommal, egy-egy rossz támadásbeli megoldást, rögtön rossz védekezés követett. Így nem lehet mérkőzést nyerni, dolgoznunk kell azon, hogy ebből kevesebb legyen a játékunkban.

 

forrás: bb1.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA