Nagy győzelemmel búcsúzott az OSC a BL-től

14-6-ra verte a Partizan Belgrádot az A-Híd OSC-Újbuda és a hetedik helyen zárt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában. Az OSC a szerdai találkozó teljes bevételét jótékonysági célra ajánlotta fel, kettős volt tehát a "győzelem"!

Remekül kezdett utolsó csoportmeccsén az OSC és 3-0-ra hozta az első negyedet. Bár a második negyedet aztán a szerbek nyerték (3-2), de nem lehetett kérdés, melyik a két csapat közül a jobb.

 

Az újbudaiak a második félidő elején újra felvették a megfelelő ritmust, és már a harmadik nyolc perc közepére (9–4) eldöntötték a mérkőzést, és végül 14-6-ra győztek a nyeretlenül záró Partizan ellen. Bisztritsányi nagyokat védett, Ubovics pedig az OSC - és a mezőny - legeredményesebb játékosa lett három góljával.

 

VIDEÓ: A meccs összefoglalója itt!

 

Az A-Híd OSC-Újbuda a meccs teljes bevételét az ÉLJ Egyesület részére ajánlotta fel:

Az ÉLJ Egyesület célja a korábban állami gondoskodásban élők támogatása, sikeres integrációja. Az egyesület idén családok részére szervez nyári tábort. A tábor alatt a családok kiszakadva a mindennapi gondjaikból, eltöltenek egy hetet a gyermekeikkel. A tábor ideje alatt az egyesületi önkéntesek felmérik szükségleteiket, és személyre szabottan tudnak életvezetési tanácsokat adni, illetve arra is fény derül, hogy hosszútávon hogyan tudná az egyesület a leghatékonyabban támogatni ezeket a családokat. Az ÉLJ Egyesület nyári táborába a tervei szerint 45-50 szülő és gyermek csatlakozna.

 

Az OSC szombaton az Egerrel játszik majd az OB I bronzmeccsén.

 

A-Híd OSC-Újbuda - Partizan Belgrád 14-6 (3-0, 2-3, 5-3, 4-0)

Nyéki uszoda, 150 néző. V: Ohme (német), Manea (román)

 

OSC: Bisztritsányi – Erdélyi 1, Salamon, Randjelovics, Seman 2, D. Brguljan 1, Burián 1. Csere: Ubovics 3, Tóth M. 1, Kovács Gábor 2, Bundschuh 2, Hegedüs 1.

 

Partizan: Riszticsevics – Vucsinics 1, Radonjics, Lukics, Lazics 1, Radanovics, Akszentijevics 2. Csere: Andrejevics 2, Jankovics, Manojlovics, Kasum, Tomics.

 

Tóth László (OSC): - Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk. Jó, hogy nagy különbséggel sikerült, de ha eggyel győzünk volna, annak is örülnénk, hiszen az volt a célunk, hogy pozitív élménnyel kezdhessük el a bajnoki bronzcsatát. Helyén kell kezelni a sikert, hiszen szombaton már fontos mérkőzés vár ránk. Volt összjáték, voltak szép megoldások elöl és hátul is, remélem, tudunk ezekből építkezni. Ha egyszer működik valami, annak máskor is mennie kell.

 

Sztefan Csirics (Partizan): - Nem tudom, miért játszottunk ilyen rosszul, négy gólt kaptunk két méterről, így nem lehet vízilabdázni olyan csapat ellen, mint az OSC.

 

Az A-csoport végeredménye:

 1. Olympiakosz (görög) 37 pont, 2. Jug Dubrovnik (horvát) 28, 3. Barceloneta (spanyol) 27, 4. Brescia (olasz) 26, 5. Dinamo Moszkva (orosz) 22, 6. Hannover (német) 12, 7. OSC 10, 8. Partizan Beograd 0

 

(Forrás: nemzetisport.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA