Mesterhármas a jégen: Újra megvédte címét az újbudai KMH az EWHL-ben - videó

A Kanadai Magyar Hokiklub női jégkorong-csapata zsinórban harmadszor nyerte meg az EWHL (Europen's Woman Hockey League) döntőjét, az újbudai fináléban a bécsi Sabres Viennát legyőzve. 

A hétvégén került sor az EWHL Final Four-jára, azaz négyes döntőjére a Tüskesátorban, ahol a KMH csapata mellett a szintén budapesti MAC, a szlovák SKP Bratislava és az osztráK Sabres Vienna csapata mérkőzött meg a bajnoki címért.

 

Az újbudai lányok címvédőként vágtak neki a szezon elején a bajnokságnak azzal a reménnyel, hogy harmadszorra is elhozhatják a győztesnek járó trófeát. Erre minden esélyük megvolt, hiszen az alapszakaszt sikerült veretlenül zárniuk.

 

Az elődöntőben a KMH a MAC együttesét 3-2-re győzte le (Videó itt!), majd jöhetett a Sabres Vienna elleni finálé.

 

A KHM és a döntő első gólja a 10. percben született meg, ekkor Somogyi Vivien volt eredményes Ungár Rebeka, illetve Kiss-Simon Franciska átadásából. A 29. percben jött a második találta Natasza Tarnowski révén (Szamosfalvi Petra és Tóth Enikő adták a gólpasszt). A 40. percben aztán ugyan kimaradt Hayley Williams büntetője, de az ezt követő azonnali támadásból Natasza Tarnowski került helyzetbe és szerezte meg a mérkőzés utolsó gólját. 3-0-s sikerével a KMH zsinórban harmadszor is az EWHL bajnoka lett.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA