Megvan a playoff: Az élmezőnyig menetelt a MAFC a bajnokságban - videó

Zsinórban ötödik győzelmével a MAFC már az 5. helyen áll a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában. Garai Péter csapata ezúttal az MTK-t győzte le - a 25 pontos Csapai vezetésével. 

A Nagykőrös, a PVSK és Baja legyőzését követően (utóbbit kétszer is megverte az újbudai kosárcsapat az elmúlt hetekben) az MTK sem tudta megállítani a MAFC-ot. 

 

A Gabányi László Sportcsarnokban a hazaiak a mérkőzés elejétől fogva dominálni tudtak és a kinti dobásokban, valamint a palánk alatt is ellenfelük fölé nőttek.

 

Elsősorban Csapai Péter vitte a prímet a MAFC-nál, aki végül kis híján dupla dupláig jutott (25 pont, 9 lepattanó), de Kovács, Lakits és Polgárdy is 10 pont fölé került a találkozón. 

 

Végül sima, 98-61-es sikerével a MAFC újabb győzelmet aratott és fellépett a tabella 5. helyére (ugyanúgy 14-9-es mérleggel állva, mint a harmadik Vasas és a negyedik Salgótarján). Még három forduló van hátra az alapszakaszból, a Garai-csapat legközelebb az éllovas Nyíregyházához látogat, ahhoz a csapathoz, amely az újbudaiak utolsó 11 meccsén az egyetlen vereséget mérte a Műegyetemre. 

 

A MAFC egyben biztosította is rájátszásbeli helyét, a 7. pozíciónál lejjebb már nem is végezhetnek az újbudaiak az alapszakaszban. 

 

MAFC - MTK-Elite Basket 98-61 (25-17, 29-12, 20-22, 24-10)

 

A MAFC legjobb dobói: Csapai 25, Lakits 12, Polgárdy 12, Kovács Á. 11., Biber 9

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA