Megvan a bronz: A MAFC a harmadik helyen zárta a szezont

A MAFC egy végletekig kiélezett és közönségszórakoztató mérkőzésen verte idegenben 85-84-re a Nyíregyháza Blue Sharks csapatát, így bronzérmes lett a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában.

Jobban kezdett a Nyíregyháza, öt ponttal vezetett az első negyed végén, majd hattal a 12. percben. Itt azonban egy 15-0-s rohamot indított a MAFC Lakosa és Lakits vezetésével, végül hárompontos vendégfórral mehettek a nagyszünetre a csapatok.

 

A második játékrészben fej-fej mellett haladtak a riválisok, többnyire a MAFC vezetett (volt, hogy hét ponttal is), de az utolsó percre maradt a döntés. Ekkor Katona két sikeres büntetőjére hiába dobott rá egy triplát a hazai csapat, már nem tudta utolérni Hencsey Tamás bronzérmes tanítványait, akik közül Garamvölgyi (19 pont, 8 lepattanó) és Misek (18 pont, 4 assziszt) vittel elsősorban a prímet.

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és ahhoz, hogy ezzel sikerült megszereznünk a harmadik helyet a bajnokságban. Szeretném megköszönni a srácok munkáját és hozzáállását, ahogy elvégezték egész évben a munkát és amilyen elánnal és odafigyeléssel jöttek minden egyes edzésre. Én büszke vagyok rájuk és büszke vagyok arra, hogy együtt dolgozhattunk és reméljük, hogy a jövőben még sikeresebbek tudunk lenni. A Nyíregyházának is gratulálok és jó pihenést, illetve feltöltődést kívánok mindenkinek. (hunbasket.hu)

 

Nyíregyháza Blue Sharks - MAFC 84-85 (22-17, 15-23, 22-23, 25-22)

 

MAFC: Katona B. 7, Misek 18, Lakits 13, Garamvölgyi 19/3, Csapai 2

 

Csere: Nagy K. 10/3, Bordács 6, Lakosa Zs. 5, Polgárdy 5

Bronzérmes a MAFC (2-0)

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA