Már a meccs felénél eldőlt a MAFC és a Honvéd örökrangadója

Közel 30 pontos különbségű sikerrel vitte el a pontokat a Budapesti Honvéd a Gabányi László Sportcsarnonokból. 

Az egyaránt vesztes meccsből érkező MAFC és Honvéd csatája ezúttal jobbára egyoldalú volt a férfi kosárlabda NB I Piros csoportjában.

  

Miközben a hazaiaknál csak Bordács Soma és Lakits András játéka és eredményessége volt kiemelhető, a vendégeknél Simon Kristóf, Markovics Luka és Tanoh Dez András is 15 pont fölött zárta az Örökrangadót.

  

A Honvéd ennek megfelelően fokozatosan lépett el ellenfelétől, a második negyed elején tíz ponttal vezettek a vendégek, majd még a nagyszünet előtt, egy 20-2-es rohammal el is döntötték a mérkőzést. A második félidő kérdése az volt, meglesz-e a vendégcsapatnak a 30 pontos siker, ez végül egy pont híján össze is jött Vladimir Lucic gárdájának. 

 

A MAFC két mérkőzés után egyelőre sereghajtó a csoportban.

 

Férfi kosárlabda NB I B, Piros csoport:

   

MAFC - Budapesti Honvéd SE 52-81 (15-21, 8-27, 29-26, 10-17)

  

MAFC: Bordács 12, Tóth 8, Misek 8, Kovács 4, Pfandler

  

Cserék: Lakits 10, Polgárdy 6, Biber 2, Bősze 2, Komma

  

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is gratulálok a Honvédnak a győzelemhez. Sajnos ugyanúgy, mint a Pécs ellen, kevés energiával játszottunk. Annak ellenére, hogy az összes védekezési variációnkat kipróbáltuk, mindegyiknél kosarat kaptunk. Ennyire enerváltan ez nem működik. A támadási oldalon az a dobószázalék, ami az előző mérkőzésen és most hazai pályán is összehoztunk, azzal nem lehet mérkőzést nyerni az biztos. A legfontosabb az, hogy ennél sokkal, de sokkal összeszedettebben és egymásért sokkal jobban küzdve kell kosárlabdáznunk, mert így nem lehet mérkőzést nyerni.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA