Magyar rangadót nyert a MAC a Tipsport Ligában

Hosszabbításban szerezte meg harmadik sikerét a MAC-Újbuda, méghozzá a szlovák Extraliga másik magyar csapata, a DVTK Jegesmedvék otthonában.

Történelmi mérkőzésre került sor Miskolcon, hiszen először játszott két magyar csapat egymás ellen a szlovák bajnokságban.

 

A találkozót a DVTK kezdte jobban, Vas János góljával vezetett is az első harmadot követően. A második játékrészre már egy sokkal dinamikusabb és gyorsabb csapat jött ki a MAC-öltözőből, az újbudaiak fölénybe is kerültek, amit többek között Nagy Krisztián kapuvason csattanó lövése is jelképezett, gól azonban nem esett ebben a harmadban.

 

Nem úgy a fordulás után: Jared Brown lepte meg egy palánk mellől megeresztett lövéssel az addig jibátlanul védő Adorjánt a 42. percben. Három MAC-emberfó maradt ezután kihasználatlanul, ogy aztán megint a miskolciak vezessnek Kulmala révén, ám erre jött az újbudai válasz kevéssel a lefújás előtt, Tomas Klempa közelről volt eredményes, jöhetett a hosszabbítás!

 

A szlovák csatár a ráadásban végképp a meccs hőse lett, második találatával ugyanis eldöntötte a magyar rangadót (2-3).

 

Tipsport Liga, 11. forduló:

 

DVTK Jegesmedvék - MAC-Újbuda 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1) - hosszabbítás után

 

Gólszerzők: Vas J. (13.), Kulmala (52.), ill. J. Brown (42.), Klempa (59., 62.)

  

- Lezajlott a magyar jégkorongozás első olyan mérkőzése, ahol két magyar csapat játszott egymás ellen egy európai topligában, ami azt hiszem, hogy elég különleges. A meccsre való felkészülésünkben is fontos pont volt, hogy éreztük, milyen különleges dolog lesz az, hogy mi ebben részt vehetünk. Természetesen annak külön örülök, hogy ezt sikeresen tettük. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban kimondottan jól játszottunk és nagyon jól sikerült megvalósítanunk azt amit elterveztünk. Talán picit tompábban kezdtünk, ami lehet kicsit annak is volt köszönhető, hogy nem nagyon volt lehetőségünk reggel edzeni. A csütörtöki mérkőzés miatt úgy éreztem nem sok értelme van reggel is jégre menni, úgyhogy csak pár srác élt ezzel a lehetőséggel. De ahogy belelendültünk a mérkőzésbe, úgy lettünk egyre jobbak és nagyon örülök annak, hogy két meccset sikerült egymás után megnyernünk. Közben tudjuk, hogy nincs sok időnk ennek örülni és a fellegekben járni, hiszen holnap az idén bivalyerős Érsekújvár otthonában kellene megpróbálnunk újra ezt a teljesítményt nyújtani - nyilatkozta Majoross Gergely vezetőedző a miskolci találkozót kővetően.

 

A szakember által említett Érsekújvár ellen is helytállt a MAC, a bő egyharmadnyi jó játék azonban pontszerzéssel ezúttal nem járult. A HC Nové Zámky a második harmad elejére elhúzott három góllal, a bombaformában lévő Klempa azonban szépíteni tudott. A harmadik harmadra egy nagyon magabiztos és sok helyzetet kialakító MAC-Újbuda korcsolyázott ki a jégre, és a 46. percben sikerült is gólra váltani az egyik lehetőséget, Jesse Dudás passzát lőtte be Jared Brown.

 

Több találat azonban már nem született, egy gól előnyt megőrzött az Érsekújvár a szurkolói szempontból igen barátságos hangulatú mérkőzésen.

 

Tipsport Liga, 12. forduló:

HC Nové Zámky - MAC-Újbuda 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
Gólszerzők: Zboril (14.), Hruska (15.), Jurík (32.), ill. Klempa (35.), J. Brown (46.)
 
- Tulajdonképpen az okozta a vesztünket, hogy átlagos volt a teljesítményünk, ami a mérkőzés első részét illeti. Nem vétettünk kapitális hibákat, nem voltunk rosszak, egyszerűen csak átlagosak, ami a mi Csapatunk esetében, ebben a ligában kevés. Viszont a meccs második felében kiválóak voltunk, ami bőven elég. Azt kellene megvalósítanunk, ami kimondva nagyon egyszerű, de pályára vinni sokkal nehezebb: hatvan percig kellene ezt a kiváló játékot nyújtanunk.Tovább nehezíti a dolgokat az, hogy ezt hetente háromszor kellene tudnunk megcsinálni. Ez egyelőre nem működik, de azt hiszem, hogy közelítünk és ha bizonyos blokkokra bontjuk a szezont, azok statisztikái is azt mutatják, hogy javul a helyzet. Bízom benne, hogy ez egyre inkább meg fog látszani pontokban is - értékelt Majoross. (macbudapesthockey.hu)
 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA