MAFC: Tényleg egy hajszálon múlt a pécsi bravúr - videó

A közönségszórakoztató NB I B-s feljutási rangadó három másodperccel a vége előtt dőlt el, a hazaiak ekkor dobták az utolsó triplát.

Az alapszakasz második helye szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés első negyedében a vendég MAFC nyolcpontos előnyre tett szert a hazai pályán még veretlen PVSK otthonában. A zsinórban 16 pontot szerző és egyre pontosabban triplázó házigazda azonban fordított, ám erre még volt válasza az újbudaiaknak, akik 46-42-es előnybe kerültek.

 

A MAFC-vezetés azonban nem tartott sokáig, legközelebb 80-78-nál álltak jobban a vendégek. Drámaian alakult aztán a végjáték: 100-98-as hazai vezetésnél, 26 másodperccel a vége előtt Tóth Péternek nem remegett meg a keze a büntetővonalon, egálnál vezethette a meccs utolsó támadását a PVSK. A sarokban álló fiatal hátvéd, Molnár kapott labdát, majd a legfontosabb pillanatban, 3 másodperccel a végső dudaszó előtt nem hibázott, a triplája pedig mindent eldöntött.

 

A remek játék ellenére vereséggel távozott a PVSK NKA Csarnokból a Lakits-legénység. Az alapszakasz második helyének a sorsa így már teljes mértékben a pécsiek kezében van, nem lesz azonban tétnélküli a MAFC számára a hátralévő két játéknap, hiszen a harmadik pozíció kiharcolása lesz a tét a Cegléd, illetve a közvetlen rivális Vasas ellen.

 

Lakits András: - Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez, egy közönségszórakoztató, jó mérkőzést játszott a két csapat. Nem mondhatjuk a sok pont ellenére, hogy nem a védekezésről szólt a mérkőzés. Azt gondolom, hogy ez a két csapat, meg az egész bajnokság sokkal, sokkal többet érdemel játékvezetés, körítés szinten, ez egyszerűen képtelenség, hogy ne nőjön fel a csapatok szintjére a játéknak ez a szegmense. Nekünk ebből tanulnunk kell, az, hogy itt Pécsett a győzelemért dobhattunk, ez azt jelenti, hogy jó úton vagyunk. Szeretnénk megszerezni a harmadik helyet a bajnokságban, remélem, hogy a rájátszásban még vissza tudunk ide térni. (Forrás: mafcbasket.hu)

 

Férfi kosárlabda NB I B, Piros-csoport, 24. forduló:

 

Pécsi VSK-Veolia – MAFC 103-100 (21-29, 34-22, 22-20, 26-29)

 

MAFC: Tóth 24/6, Pintér 11/9, Buzás 4, Bordács 15 (+13 lepattanó), Komma 10

Cserék: Polgárdy 23/3, Misek 10/3, Biber 3, Lewis -

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA