MAFC: Nagy győzelemmel ünnepeltek - fotók

A TF-BP ellen folytatta bajnoki szereplését a MAFC NB I B-s férfi kosárlabda-csapata a Piros-csoport 9. fordulójában és fölényes győzelmet is ünnepelhetett egy jeles napon.

A találkozót megelőzően került sor a MAFC Kosársuli 50 éves jubileumának megünneplésére, a 

felnőttcsapat pedig még szebbé tette az egyébként is pirosbetűs napot.

 

 

A fiatal budai rivális ugyan nagyot küzdött, de a Gabányi László Sportcsarnok parkettjén végül érvényesült a nagyobb játéktudás. A MAFC élére Tóth Péter állt, aki remek triplamérlegének (67%-pos pontossággal dobta a távoliakat) is köszönhetően 24 pontig jutott el, de Biber, Buzás és Polgárdy is elérte végül a legalább 10 pontot, Bordács pedig 11 lepattanóval segítette csapatát.

 

A vége így egy teljesen megérdemelt győzelem lett egy jeles napon, elégedetten is értékelt az újbudaiak szakvezetője és korábbi saját nevelésű játékosa, Lakits András.

 

 

- Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Számunkra sokkal többről szólt a mai, mint egy átlagos találkozó, hiszen együtt ünnepeltük a mérkőzés előtt MAFC Kosársuli ötvenedik születésnapját. Örülök, hogy méltó zárást tudtunk adni ennek a felemelő pillanatokkal teli napnak, és hogy ennyi ember volt ma velünk. Az a célunk, hogy újra megtöltsük a csarnokot ennyi fiatallal, ennyi kosarazni vágyó sráccal.

 

Huszonnégy évvel ezelőtt én is itt kezdtem el kosárlabdázni, minden ide köt, nem is szeretnék máshol dolgozni. Kívánom azt, hogy tudjunk továbbra is legalább ilyen szinten dolgozni, hogy belátható időn belül újra vissza tudjunk jutni az élvonalba, és azt, hogy még sok ilyen hangulatú mérkőzést vívhassunk, találkozhassunk sokakkal a jövőben újra itt - akár majd a századik évfordulón is!

 

- fogalmazott a fiatal tréner.

 

A MAFC hatodik győzelmét aratta az idényben és az ötödik pozíciót foglalja el jelenleg a másodosztály Piros csoportjának tabelláján.

 

MAFC - TF-BP 94-77 (27-21, 31-23, 27-18, 9-15)

 

(Fotók: Tökölyi Csaba és facebook.com/mafcbasket)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA